Hoe één man een groot verschil kan maken.
In de afgelopen weken is Jim Handstede uit zijn winterslaap ontwaakt en begon het een beetje te kriebelen om toch weer eens wat te gaan ballen.
Wij waren hier heel blij mee!
Zeker ook door zijn aanwezigheid konden onze topscorers zich helemaal richten op datgene wat ze het liefste doen. Juist dat heeft Akrides gemerkt, Erwin Rosenkrantz met 25 en Melle Larooi met 34 punten profiteerden volop van de komst van Jim. En dan te bedenken dat zijn kleine broertje ook weer zin krijgt, we hebben al zin in het volgende seizoen!
Normaliter vliegen wij uit de startblokken, nu was het Akrides die letterlijk met scherp schoot. Binnen twee minuten 2 x 3 en een gewone score gaf al snel een 0-8 achterstand. Dit was ook het moment dat Melle het genoeg vond, hij nam het voortouw om serieus tegenstand te gaan bieden. Ondanks zijn 9 punten in het 1e kwart verloren we met 12-16. Akrides bleek een goed team met snel spel en goede schutters.
Het 2e kwart ging gelijk op maar in de slotfase konden de IJmuidenaren het verschil opnieuw verder uitbouwen. Wij verloren dit kwart met 16-20 en stonden daardoor bij rust met 28-36 achter. Ondertussen was Jim lekker warm gespeeld, het was zijn eerste wedstrijd op dit niveau, en gingen we toch optimistisch de tweede helft in.
Het derde kwart vlogen wij uit de startblokken, Erwin en Melle zorgden al snel voor een 8-0 run en konden we echt aan de wedstrijd gaan beginnen. Akrides, dat net als wij een jonge ploeg heeft, richtte zich weer op en we kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Het derde kwart eindigde in 20-13, tussenstand 48-49. Het 4e kwart was een bloedstollende strijd. Het ging helemaal gelijk op tussen beide teams en er ontwikkelde zich een echte strijd tussen twee gelijkwaardige teams. Onze tegenstanders bleven de hele wedstrijd zeer goed schieten en we konden daardoor niet echt afstand nemen. Uiteindelijk wonnen we dit kwart met één punt verschil en mochten we nog eens wat extra minuten maken. Onze dank gaat hier zeker uit naar Levi Gibson die zijn enige punten 5 seconden voor het einde van de wedstrijd maakte en ons de verlenging in hielp.
Dit bleken onze jongens heel prettig te vinden, ondanks dat Jim al vrij snel met 5 P’s naar de kant moest. Met een sterke Jeroen van de Broek aan het roer konden we nu echt doordrukken en lieten wij Akrides letterlijk naar adem snakken. De extra tijd wonnen we met 13-5 en wonnen we uiteindelijk helemaal verdiend deze wedstrijd.
Het blijft toch leuk naar onze heren te kijken, de vereniging heeft echt meer dan alleen een sterk damesteam. Onze mannen zijn allemaal vanaf de jongste jeugd bij ons opgeleid en beginnen steeds meer te laten zien dat ook zij voor vermaak kunnen zorgen. Houd de site in de gaten voor de eerstkomende wedstrijden.
Scores: Levi en Paul Bolding (goede invalbeurt) 2 punten, Angelo en Jeroen 5, Jim 7, Erwin 25 (12 rebounds) en Melle 34 en ook 12 rebounds.