Racing Beverwijk hebben we al twee keer tegen gespeeld. In december wonnen we met 20+ punten en in januari met 3, maar deed Denise B niet mee. Nu heeft de tegenstander een blessure en dat is meteen 1 van de 2 speelsters die veel scoren.

Het begin gaat stroef. Het duurt 3 minuten voordat we scoren en staan dan met 4 – 0 achter. Daarna gaat de machine draaien en maken we er in totaal 16, waaronder een driepunter van Denise B aan het einde van de eerste periode. De verhouding fouten die gefloten worden ligt op ongeveer 1 op 2. Wij krijgen er dus tweemaal zoveel als de tegenstander. Meestal hebben we er veel minder. De verhouding gewicht en lengte is 2 op 1. Het grote verschil is dat van de vrije worpen die zij krijgen ze er steeds maar 1 raken, terwijl wij daar een veldscore tegenover zetten. Achteraf is dus onze redding dat we weinig fouten mee kregen en dus veel veldscores kunnen maken.
Periode 1: 11 – 16

In de tweede periode haalt Denise S in twee minuten 3 fouten op en moet lang op de bank plaatsnemen. Tot aan 16 – 22 halverwege de tweede periode is het een wedstrijd. Maar daarna gaan we echt draaien en stopt de machine pas weer bij de rust.

Periode 2: 19 – 37 ( 8 – 21)

We wisselen vaak van verdediging en we spelen wat nieuwe dingen in de aanval. Veel van onze aanvallen eindigen in een speler met de bal op een vrije plek, buiten de bucket. Dan moeten we schieten en dat doen we ook altijd. Alleen nu schieten we er ook een heleboel in. Van 24 – 43 wordt het 26 – 53 en het gaat eigenlijk steeds makkelijker. De wedstrijd leek eerst een grimmige te worden, met veel duw en trekwerk maar de thuisploeg geeft het op en we kunnen makkelijk doorstomen. Van afstand schieten we veel raak en anders maken we een drive.

Periode 3: 31 – 60 (12 – 23)

In de laatste periode haalt ook Fanny haar vierde fout, maar dat heeft allemaal geen invloed meer op de wedstrijd. We kunnen lekker doorwisselen en het maakt weinig uit wie er in het veld staan. Een ervaren team met 13 jarigen, of de rookies van 12, allemaal doen ze de juiste dingen en vaak wordt er gescoord.

Periode 4: 36 – 79 (5 – 19)

Morgen weer een wedstrijd en 5 van onze speelsters moeten in de ochtend nog een rayontraining afwerken. Een zwaar weekend dus.