We moesten tegen de koploper Apollo meisjes U14-1, de echte nummer 1, een zeer goed team met allemaal super slanke en snelle meisjes die de ballen er makkelijk ingooien. Nu weten wij natuurlijk, dat je niet vooraf bedenkt dat je gaat verliezen, want dan heb je al verloren, nietwaar? Nee, wij gaan elke keer weer uit van onze eigen kracht en ons geweldige zelfvertrouwen en gaan voor de winst! Verder boeit het ons niet zo of wij verliezen, als wij maar steeds beter gaan spelen. En… wat mij betreft gebeurt dit ook, ons team groeit en ik merk dat telkens iedereen zijn steentje bijdraagt. Het valt mij op dat nu bijna alle speelsters meer zelfvertrouwen krijgen en ook zelf een actie durven te maken. Als het kan schieten wij, als het kan dribbelen wij dwars door de verdediging en wij laten ons niet zomaar voorbij lopen. Wij laten niet met ons spotten, o zo!

De wedstrijd begon sterk voor ons, direct de bal en na 10 seconden kwamen wij meteen met een koel balletje van Francisca op voorsprong en vlak daarna kreeg Puck twee vrije worpen, maar die gingen helaas mis. Hierna nam onze tegenstander het heft in handen en zij scoorden gemakkelijk. Dat kwam ook omdat wij geen zone verdediging wilde spelen, wij willen leren om beter te verdedigen en wij willen de tegenstander vroeg opvangen, storen (pressen) en dan de bal afpakken. Deze aanpak vraagt wel om een goede conditie, je moet dan veel meer lopen. In ieder geval dit eerste kwart verloren wij met 4-13. Wij waren met z’n achten, dus wisselden wij steeds een speelster. Soms raken wij dan in de war als er een andere speelster in het veld komt, dan vergeten wij onze posities in te nemen, vooral met verdedigen. Wat ook opviel is dat wij toch makkelijk bal verspelen aan de tegenstander, de bal naar de tegenstander gooien of passen als iemand volledig gedekt staat, dat kan veel beter. De bedoeling is om snel en koel te spelen, zeg maar met het hoofd, slim en met verstand en niet in paniek. In de training gaan wij meer oefenen om de bal in ons bezit te houden, snel passen en vrij lopen. Onze tegenstander kon goed schieten en hun lay-ups gingen er vaak snel in. Balverlies is dan gelijk puntverlies. Maar goed dit kwart verloren wij met 4- 20, behoorlijk matig. Toch speelden wij als team helemaal niet slecht. Lois Visser, Romy Visser en Lea Kuijpers stonden op en lieten in deze wedstrijd zien dat zij kunnen knokken en blijven geloven in een beter resultaat.  Ik stond helemaal verbaasd over het goede spel van Lois Visser, zij dribbelde dwars door de verdediging en scoorde deze wedstrijd 6 punten. Lea heeft een geweldige conditie en inzet, zij blijft gaan en is overal. Zij staat zeer goed te verdedigen. In deze wedstrijd ging zij ook nog scoren, zij maakte deze wedstrijd 8 punten. Romy heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en gaat nu meer schieten, zij laat zich niet zomaar voorbij lopen. Ook Jeske moet ik noemen, zij gaat ook erg vooruit. Zij speelt prima samen en is fel in de verdediging. Zij laat ook niet meer over zich lopen. Zij had 4 punten en 4 fouten, zeg maar een bewijs van haar inzet. Francisca is nog wat bescheiden, zij komt eraan, zij is een heel goede teamspeelster, kijkt goed, biedt zich aan, zij is altijd aanspeelbaar. Zij mag van mij nog wat meer durven en meer initiatief nemen. Zij scoorde 2 punten. Roxy speelt redelijk, zij heeft een heel goede techniek en is super snel. Zij kan prima dribbelen en volgens mij heeft zij ook een goed schot, alleen dat komt er te weinig uit. Roxy heeft wat meer zelfvertrouwen nodig, maar dat is aan het groeien. Naomi wil heel graag aanvallen, zij stelt zich goed op en is vaak aanspeelbaar, maar dat zien wij niet altijd en dan krijgt zij de bal niet. Soms vergeet Naomi te verdedigen, terwijl zij dat goed kan. Ik denk dat wij elkaar meer moeten aanspreken. als laatste Puck, onze sterspeelster. In deze wedstrijd scoorde Puck 10 punten, het liep aanvallend wat minder. Logisch, omdat onze tegenstander ook vrij lang was en zij verdedigden heel goed. Puck pakte heel veel rebounds en stond zeer goed te verdedigen. In de rust stond het 8-33, behoorlijk slecht. Maar… in de rust wat gesproken en wij kozen voor een wat andere tactiek, namelijk een soort halve zone verdediging en zie het derde kwart wisten wij te winnen met 16-10! Er was rust in het team en door de rushes van Lois hadden wij vaak bal bezit en nu lukte het scoren wel. In het laatste kwart werd het 10-24, ook niet slecht. Het werd dus 34-67