We spelen in een leuke competitie, want iedereen kan van iedereen winnen. Harlem Lakers staat onderaan, maar heeft ook het minste aantal wedstrijden gespeeld en veegt de vloer aan met Flashing Heiloo en Racing Beverwijk. De kern van het team bestaat uit speelsters die net even wat ouder zijn en wij moeten het hebben van een paar tweedejaars onder 14 en voornamelijk eerstejaars onder 14 speelsters. Als we dan in de eerste periode op 11 – 2 komen en uiteindelijk 11 – 8 ben ik zeer tevreden. We hebben wat aanpassingen gemaakt aan de aanvallen en die pakken we goed op. De tweede periode gaan we met dit spel door en via 22 – 10 wordt het 24 – 18. De vrije worpen die we krijgen en de scores onder het bord gaan er allemaal in.
Dat is ook meteen het grote verschil met de tweede helft. Van de 19 vrije worpen, scoren we er maar 6! Dat zijn er 9 of 10 te weinig. Daarbij maken we ook een paar scores onder het bord niet af en gaat Harlem Lakers steeds meer sagging spelen. Met sagging bedoel ik terugzakken in de bucket en aansluiten bij penetratie. Wat wij bij ons zone noemen. Daar hebben we moeite mee, omdat we nog niet de leeftijd en de kracht hebben om dat weg te schieten. Daar hebben we nog 1 of 2 jaar voor nodig.
Van de 24 – 18 ruststand wordt het al snel 30 – 30. We kunnen nog bijblijven, ondanks de vele gemiste vrije worpen, tot 36 – 36, maar daarna moeten we veel terrein prijs geven. 41 – 46 wordt 44 – 55 en de wedstrijd is gespeeld.
Einduitslag is 46 – 61.
Daarmee denk ik wel dat we nog steeds trots kunnen zijn op de prestatie van het jonge team.