De uitslagen in de U16 competitie waar de Mu14 in speelt zijn moeilijk te voorspellen. De onderste kan van de bovenste winnen en dat is nu precies een competitie waarin je veel leert. Van Flashing Heiloo hadden we wel gezien welke aanval zij meestal spelen en daar hadden we op de training ons op voorbereid. De keren dat we die afspraken goed uitvoerden, kwam Heiloo dan ook niet tot scoren. Wanneer we te laat waren met de uitvoering werd het makkelijk voor de thuisploeg.
Het duurt even voor we in de wedstrijd zitten, want na 7 minuten spelen staat het 7 – 4. Naomi en Fanny scoren vlak achter elkaar, gevolgd door Anne en twee vrije worpen van Naomi. 9 – 12 is de eerste periodestand.

We weten wat de sterke speelsters zijn bij Heiloo en we weten ook hun beperkingen. Daar spelen we op en de uitvoering van de verdediging is goed. Aanvallend hebben we steeds een andere aanval die goed werkt. Meestal is dat de split the post, maar nu werkt de dribbel drive weer beter.

De tweede periode beginnen we heel sterk en komen tot 11 – 22. Maar dat zijn niet helemaal de juiste verhoudingen en Heiloo weet de ruststand wat dragelijker voor hen te maken: 22 – 26.

Na de rust weten we nog maar moeilijk te scoren. Na 6 minuten hebben we nog steeds maar 31 punten. Het is dat de thuisploeg geen raad weet met vrije worpen, ze missen er in die 6 minuten 7 van de 8, anders hadden we behoorlijk achter gestaan. Nu staan we gelijk, 31 – 31. Denise Bloemkolk begint zich steeds nadrukkelijker met de scores te bemoeien en houdt Probuild in de race met 5 achtereenvolgende punten. Het is 38 – 37 na de derde periode.

De vierde periode is een echte puntje puntje wedstrijd, waarbij Probuild en Heiloo de scores uitwisselen tot 53 – 51. Dan scoort de thuisploeg nogmaals en staan we 4 punten achter met nog 2 minuten te spelen. We probeerden al een zone press met geen enkel succes en een zone verdediging waar we ook snel mee ophouden. Naomi scoort 55 – 53 en in de laatste minuut maakt Denise Bloemkolk gelijk en zet Probuild op voorsprong: 55 – 57. Heiloo verliest in de daaropvolgende aanval de bal en neemt een time out. Dat is mooi, want dan kunnen we de bal aan onze aanvalskant innemen. Er is dan nog iets van 8 seconden te spelen. In de timeout spreken we af om Denise Bloemkolk in balbezit te krijgen via een screen en een afrol. Dat gebeurt ook en Heiloo moet wel een fout maken om weer in balbezit te komen en dat doen ze ook. Alleen is Denise wel iemand die dan de bal er minstens 1 keer ingooit. Dat doet ze ook en de marge is nu 3 punten. In onze klasse is dat wel een veilige marge.
Er volgt weer een timeout, maar ik heb de speelsters niets te zeggen. Ga maar staan en speel de wedstrijd uit, Dat gebeurt dan ook, zonder problemen en weer winnen we een spannende wedstrijd. Daar worden we als team beter van.