Beste allemaal,
Het heeft even geduurd om dit verslag te maken. Ik was na de spanning volledig van de kaart.
Het was een bijzondere wedstrijd. In de eerste plaats omdat wij, maar ook onze tegenstander goed, sportief en met enorm veel inzet hebben gespeeld.
Wij wilden echt winnen en wij werden heel fanatiek. Ik wil niet schrijven dat het zweet op onze monden stond, maar wij gingen er volledig voor.
Wij speelden veel beter dan dat wij onze eerste wedstrijd tegen dit team speelden, maar op de een of andere manier zij ook.
Vooraf had ik gedacht dat wij best konden winnen, wij waren immers veel beter gaan spelen.
Wij waren bijna compleet, alleen Naomi en Roxy waren verhinderd. Het liep net even anders, maar wat waren wij dichtbij de zege.
Het mooie was vooral dat het een echte wedstrijd was, vol spanning en prachtige momenten. Wij gingen tot het einde precies gelijk op en de scores vielen heen en weer.
Voor beide partijen waren, zowel goed gelukte acties als geweldige missers te zien.
De toeschouwers vonden het prachtig en eigenlijk maakte het (achteraf) niet uit dat wij niet wisten te winnen.
Hoewel je goed ziek kunt zijn van dit verlies. Van kenners heb ik begrepen dat een dergelijke nederlaag met twee punten het altijd aan de coach ligt.
In ieder geval moet je als het zo gelijk op gaat gewoon een beetje geluk hebben dat de schoten vallen.

De wedstrijd: in het eerste kwart gingen wij (Puck) overdonderend van start. Binnen de kortste keren stond het10-16 voor ons. Alles lukte en het leek of Puck niet kon missen (10 punten).
De coach van Amsterdam was ook niet gek en ging extra verdedigers op Puck zetten en een paar hele goede speelsters van Amsterdam gingen met hele snelle lay-ups scoren,
met het gevolg dat het tweede kwart 8-2 voor Amsterdam werd. Wij ook niet dom, dus wij gingen een zone verdediging toepassen, jammer genoeg was Naomi er niet, want zij kan ook heel goed verdedigen.
Na de pauze, met nieuwe goede moed werd het in de derde kwart 4-6 voor ons en wij stonden 2 punten voor, namelijk 22-24. Ook in het 4e kwart bleven wij geconcentreerd spelen. Toch werd het in de vierde minuut 30- 26 voor Amsterdam.
Snel een time-out en een nieuwe tactiek besproken en daar gingen wij weer en Marina en Lea (8e minuut) scoorden de gelijkmakers. Wij hadden nog 2 minuten om te winnen en een paar keer was het bijna raak.
Helaas het lukte niet, de stand bleef gelijk. Wij moesten verlengen, want je mag niet gelijk spelen. Helemaal nieuw voor ons.
Wij starten de verlenging geweldig en scoorden (Puck) en wij stonden weer voor en nu uitspelen, gewoon de bal in bezit houden.
Nou dat lukte niet en in de 2e minuut was het alweer gelijk. In de 3e minuut weer op voorsprong door een prachtige score van Lois de Groot.
De tegenstander gaf niet op en maakte in dezelfde minuut weer gelijk. Daarna bleef het minuten gelijk en bloedspannend, Amsterdam kreeg 2 vrije worpen, maar mistte.
In de laatste minuut sloeg Amsterdam toe en gaf ons de genade klap, verloren! T’ja……
Einduitslag is 36-32 en de punten zijn als volgt verdeeld: Lois de Groot 8 punten, Marina 2 punten, Puck 16 punten en 4 vrije worpen gemist, Lea 4 punten, Francisca 2 punten, Jeske 2 punten. Complimenten voor allemaal, gevochten als echte lions.