Heren 1 speelden zaterdag tegen KTC in Overveen, dit team stond gelijk met ons op de ranglijst. De thuiswedstrijd hadden we, nogal tumultueus, van hen verloren. Wat we ons vooral nog herinnerden was dat als je alleen maar naar ze keek ze al op de grond lagen, we hebben toen heel wat ‘aanvallende’ fouten tegen gekregen. Nu waren we nog geen minuut onderweg en wij kregen een aanvallende fout mee, een goede charge van Jeroen van de Broek.
Ondanks deze ‘meevallende’ start kwamen we in het begin van het eerste kwart op een flinke achterstand. Van het duikelen hebben we nu niets gemerkt (gelukkig) wel van hun liefde voor het drietje. Na 7 minuten stonden we op een 17-10 achterstand maar dit konden we repareren tot een 17-18 voorsprong na 10 minuten. Er werd al direct een groot verschil met vorige wedstrijden zichtbaar, we gooiden de vrije worpen in het netje. Uiteindelijk schoten we 20 van de 25 pogingen raak, vorige wedstrijden was een slordige 50% gebruikelijk. Melle Larooi nam dit kwart de helft van onze punten voor zijn rekening.
Het tweede kwart bleven we goed en geconcentreerd verdedigen en kwamen we ook aanvallend goed uit de verf. Een goed scorende Erwin Rosenkrantz en een zeer goed spelende Renzo Huizinga zorgden er voor dat we dit kwart met 15-25 winnend afsloten. Het enige minpuntje was dat Erwin al snel in foutenlast was gekomen, te graag en te veel willen levert niet altijd resultaat op. In vooral de eerste helft viel ook het goede spel van Joris van de Wiele op, als hij op dreef (en snelheid) is, blijkt hij moeilijk te verdedigen te zijn. Ruststand was 32-43.
In het derde kwart waren beide verdedigingen overheersend, er werd weinig gescoord. Erwin en Melle hielden ons hier in de race en onze zoneverdediging vond de tegenstander moeilijk te overwinnen. Dit kwart wonnen we met 11-16, tussenstand hierdoor 43-59. Voor ons een unieke stand.
Helaas waren we weer met maar 6 man en kwam langzamerhand de vermoeidheid weer zijn tol eisen. Door heel hard te werken konden we KTC nog op voldoende afstand houden maar het kostte wel heel veel energie. Gelukkig hadden wij hier (heel fijn) een super periode van Levi Gibson, 2 drietjes en een mooi jumpertje zorgden voor een 0-8 run van Levi tegen KTC. In de laatste 2 minuten gooiden KTC er nog een drietal drietjes in waardoor de eindstand op 69-77 kwam, we konden in de zone niet meer de energie opwekken om de schutters directer aan te pakken.
Scores: Jeroen 1, Levi 10, Joris 13, Renzo 14, Erwin 19 en Melle 20 punten (13 rebounds).
5 Man in de dubbele cijfers, mooi vrije worpen percentage, zeer hard gewerkt en ook nog goed gespeeld. Een terechte en verdiende overwinning.