De zondag na de enerverende ervaring tegen Harlem Lakers begon voor de meeste speelsters alweer vroeg. 5 speelsters moesten om 9:30 aanwezig zijn in Hoorn voor een training met de U13 selectie van NoordHolland. 2 speelsters moesten op dezelfde plek aanwezig zijn om 11:00uur voor de U15 selectie training. Als dan de wedstrijd tegen BC Apollo om 13:00uur begint is het allemaal wel wat veel voor de meisjes.
In het begin van de wedstrijd viel dat nog mee, mede omdat de tegenstander bijna niet tot scoren komt. Dit heeft een stand tot gevolg in de eerste periode van 5 – 9. Wij missen veel teveel vrije worpen in die eerste tien minuten.
De tweede periode missen we nog steeds teveel vrije worpen en wordt het 5 – 13. Dan zijn Naomi en Denise B uit Hoorn gearriveerd en komen we terug in de wedstrijd tot 12 – 13. Stand in de rust is 14 – 19.

De derde periode gaan we door met goede kansen creeeren, maar ze willen er niet in. De vermoeidheid (zowel geestelijk als lichamelijk) speelt nu mee en we komen op 18 – 30. BC Apollo krijgt dan nog 8 vrije worpen, waarvan er maar 1 ingaat. Dit brengt de stand op 19 – 34 met nog 1 periode te spelen.
Dan krijgen we het nog voor elkaar om nog 1 keer terug te komen in de wedstrijd. Aanvallend gaat er veel in, maar we stoppen de tegenstander niet genoeg af, zodat ze hun punten nog meepakken. Het wordt 31 – 40 halverwege de periode. Dan moeten we het weer vanaf de vrije worplijn gaan doen en dat lukt al een tijdje niet goed. Hier blijft de opmars dus steken en wordt het 34 – 42. De laatste 3 minuten zijn voor de gasten en wordt de eindstand bepaalt op 34 – 47.

Deze wedstrijd was net even een brug te ver voor onze speelsters, maar die moet je ook zo nu en dan spelen om straks een goede eredivisie speelster te worden die in de playoffs ook het verschil kan maken. En daar zijn we, in de combinatie U14/U16 en rayonselectie al aardig mee op weg.