In november kunnen teams zich inschrijven voor de Noordhollandse kampioenschappen. Per district (NoordHolland, Haarlem, NoordHolland Noord) wordt gekeken hoeveel inschrijvingen er zijn. Is er meer dan 1 inschrijving, moeten die teams onderling uitmaken wie er naar de NHK mag. In ons district ging het tussen Harlem Lakers en Probuild Lions.
Bijkomend feit is dat de organisatie van de NHK dit jaar is toegewezen aan Probuild Lions. Dan willen we natuurlijk wel graag meedoen.
Op 22 April vinden die plaats en spelen we op het center court in de ICL. Daarom leek het ons leuk om de play-inn wedstrijd (zo heet zo’n kwalificatie) ook op het center court te spelen. Daarbij kwam de gedachte om Ferdinand en Cees te vragen om de unieke dames 1 sfeer te creeeren in het ICL.
Al met al een mooie ervaring voor de meisjes en een goede training voor 22 april.

We hadden met de Mu14 al gewonnen van de Mu16 van Harlem Lakers. Het leek er dus op dat dit een gemakkelijke kwalificatie zou worden. Het mooiste is dan om iedereen evenveel te laten spelen en toch de wedstrijd te winnen. Vandaar een systeem waarin er steeds 5 speelsters gewisseld worden halverwege iedere periode. Maar dat viel behoorlijk tegen, want Harlem Lakers kleunde er vanaf het begin meteen in en konden wij eigenlijk alleen maar bijblijven, ipv weglopen.
Van 2 – 6 wordt het 6 – 12, mede door 4 gemiste vrije worpen. We halen bij tot 14 – 14 en de eerste periode wordt afgesloten met een 18 – 18 stand. Dan hoop je dat we in de tweede periode door kunnen drukken maar het tegengestelde gebeurt. Het wordt 20 – 26 en 22 – 30. We krabbelen nog wat terug tot 33 – 37 in de rust.

Dan moet het roer om en gaat het plan van de gelijke tijdverdeling het raam uit. De 5 die het beste in de wedstrijd zitten beginnen de tweede helft. Harlem Lakers scoort 3 minuten niet en wij des te meer. Bij 45 – 37 is het een heel andere wedstrijd. Maar Harlem Lakers is veerkrachtig en onder leiding van Lisanne Bonnema scoort het stug door. Bij ons ligt die rol bij Denise Bloemkolk en het lijkt soms wel een wedstrijd tussen die twee. Daarbij wordt bij iedere score de naam genoemd en het totale puntenaantal, wat weer bijdraagt tot de spanning. Harlem Lakers komt terug tot 45 – 43 en dan geven we weer gas tot 53 – 43. Er worden nog wat scores uitgewisseld tot het begin van de vierde periode: 59 – 47. Deze derde periode winnen we met 26 – 10 en laten we zien wat het krachtsverschil is tussen beide teams.
De vierde periode gaat de gaskraan nog even open tot 69 – 53 en 78 – 61. De laatste twee minuten laten we weer wat vieren en komt de uiteindelijke stand op 78 – 67 uit. Geen heel groot verschil, maar de coach van Harlem Lakers zag ook in dat we er meer van konden maken als we dat wilden. Er is dus afgesproken om geen tweede play-inn wedstrijd meer te spelen en is Probuild Lions dus gekwalificeerd voor de NHK.

Beide supporters en begeleidingsgroepen hebben een hele leuke ervaring gehad in de ICL en dat is te danken aan een grote hoeveelheid vrijwilligers.