Als we het derde kwart niet hoeven mee te rekenen hebben we zaterdag een goede wedstrijd gespeeld tegen Derba in de Rijp. Helaas waren zij letterlijk net wat te sterk voor onze mannen. Wat betreft talent kunnen we ze wel hebben maar wat betreft ervaring, slimheid en letterlijke kracht hebben we verdiend verloren. Zij weten precies tot hoever ze kunnen gaan met hun lichaamskracht en gebruiken dat heel goed. Zo weten zij (blijkbaar) zoveel druk te geven dat wij heel veel balverlies hebben, een aantal van 35 turnover’s is niet iets om trots op te zijn.
Het eerste kwart verliezen we met 23-17, we laten ons hier toch wat imponeren en Derba speelde bij vlagen ook gewoon goed basketbal. Het tweede kwart gaan we harder verdedigen en blijven we goed in de buurt. Dit vooral door 11 punten van Joris van de Wiele, 3×3 en een ‘gewone’ score helpen ons goed. Eindstand tweede kwart wordt 19-16.
Ruststand is 42-33, 9 punten achter maar we voelen ons zeker niet kansloos.
Na rust proberen we de zaken stevig in de greep te krijgen, wat helaas, ook stevig, mislukt. We krijgen erg veel persoonlijke fouten tegen en Derba heeft een aantal zeer goede vrije worp schutters. Ze missen nauwelijks zulke mogelijkheden. Wij krijgen weinig fouten mee, de tegenstander is gewoon slimmer dan wij zijn. Onze eigen scores willen dit kwart niet lukken en we verliezen dan ook met 23-9. Derba neemt in het vierde kwart wat gas terug, ze raken ook wat vermoeid. Wij blijven wel goed jagen op een positieve stand en winnen dit kwart met 19-26. Een tegenvaller was hier nog dat Erwin Rosenkrantz (onze topscorer in deze wedstrijd) in de 5e minuut met zijn 5e fout naar de kant moest. De einduitslag wordt hierdoor 68-84.
Als we het derde kwart niet meerekenen blijven we bij tot op twee punten.
Wat zeker positief is dat we met meer spelers punten gemaakt hebben, wil het in andere wedstrijden vaak afhankelijk zijn van enkele spelers, nu droeg iedereen zijn steentje bij. Helaas geldt dit nog niet voor de rebound, meer dan de helft (15 stuks) worden geplukt door Melle Larooi. Erwin neemt er nog 9 voor zijn rekening, de overige vier spelers hebben er in totaal 5. Tegen een sterk team als Derba zullen meer spelers moeten gaan bijdragen. Al met al spelen we een aparte wedstrijd, één kwart slecht de rest redelijk met bijvoorbeeld als statistieken: (maar) 29 rebounds en wel 35 turnover’s.
Scores: Levi Gibson, Jeroen van de Broek en Renzo Huizinga ieder 8 punten, Melle 9, Joris 15 en Erwin 20 punten.