MU 16 – Stol Grasshoppers

Zaterdag 21 januari speelden de MU16 hun derde wedstrijd in het nieuwe jaar.
Naomi en Quinty hadden al een MU14 wedstrijd gespeeld en fantastisch gewonnen met 3 punten van Racing Beverwijk.
Nathalie kon pas laat aansluiten, want zij floot een wedstrijd, Tessa speelde met de MU16-2 mee en Denise B. was nog geblesseerd.
Normaal houden we altijd een teambespreking, gaan daarna inlopen, zetten dan nog de puntjes op de “i” en starten de wedstrijd. Vandaag dus wat rommeliger, maar dat hebben de meisjes goed opgepikt. De eerste 4 minuten ging het nog gelijk op, daarna nemen we afstand. Met scores van Beau ( o.a. twee 3-punters) rebounds van Naomi en Paulien, die ze goed afmaken en wat drives van Nina eindigen we de eerste periode met 28-18.

Grasshoppers heeft een jong team, beheerst de Fundamentals en blijft fanatiek spelen. Dat is fijn, want ook al is er sprake van een krachtsverschil, we krijgen het niet voor niks.
In de tweede periode zijn vooral Denise W en Nina productief, strooit Beau met mooie passjes en laat Femke zien dat ze ook weer terug is van haar blessure. Eindstand 49-27 (21-9).

De derde periode gaan we flitsend uit de startblokken, de press gaat een paar keer goed en zo lopen we uit. Nina heeft een goede dag want zowel schieten, als driven, als het pakken van de nodige steals, het lukt.
Naomi blijft rennen, ook Quinty staat verdedigend haar vrouwtje, Denise W. weet weer scores te pakken uit de P en R, Nathalie geeft goede helpside en laat zich niet afbluffen, Femke staat goed te verdedigen, Paulien rebound goed ( zie je wel dat dat springen echt helpt) en Beau organiseert. Denise B. zit geblesseerd aan de kant, maar leeft mee met haar team, Tessa sluit later aan en het wordt steeds gezelliger.
Eindstand derde periode 72-31(23-4).

De vierde periode spreken we af weer te pressen, nog meer afwisseling in de aanval en vooral het tempo hoog houden. Paulien voelt zich niet zo lekker, Beau en Nina vinden elkaar feilloos, Quinty scoort en misschien omdat we zo graag willen, halen we de 100 niet. Eindstand 92-49 ( 20-18).
Ik denk dat het publiek een attractieve wedstrijd heeft gezien met goed samenspel, mooie scores en twee fanatieke ploegen. Nogmaals complimenten voor Grasshoppers, die blijven spelen.
Ook complimenten voor MU16 waar Naomi en Quinty wel erg veel minuten hebben gespeeld, twee wedstrijden achter elkaar, Femke zonder pijn heeft gespeeld en de anderen ook hebben laten zien waarom Basketball zo leuk is.
Voor Beau en Nina een goede revanche na gisteren tegen MU20 van Grasshoppers…

Scores: Nina 40 ( één 3-p), Beau 23 ( 3 3-p), Denise W 10, Naomi en Paulien 6,Femke 5 en Quinty 2

Zaterdag 14 januari MU16- Crackerjacks ( uit)
Weer een andere sporthal in Amersfoort gezien ( de vierde van Crackerjacks) en al snel werd duidelijk dat we tegen een uitgebreid team van Crackerjacks speelden. Dat gaf ons meer tegenstand en dus leuker om te spelen.
Toch liepen we de eerste periode al uit naar 10-24 met goed samenspel en mooie scores. Ook verdedigend ging het goed. Dit laatste werd gedurende de wedstrijd lastiger, omdat er erg snel voor fouten gefloten werd. Beau kreeg zelfs een technische fout, de scheidsrechter dacht dat ze haar uitschold, maar had het verkeerd verstaan. Beau kreeg het lastig tijdens de wedstrijd, had al snel 4 fouten en moest zich een weg banen door het veld met verschillende meisjes hangend aan haar armen. Dit is misschien een beetje overdreven, maar klopt wel ongeveer…..
Voor Beau dus de uitdaging om geconcentreerd te blijven en hoe dan ook de wedstrijd uit te spelen zonder haar 5e fout te krijgen. Knap dat dat je is gelukt, Beau!
We hebben deze wedstrijd, voor ons doen, veel punten tegen gekregen, moeten weer goed oefenen op de helpdefense en verdedigingshouding, maar weten wel ons te herpakken, goed te blijven samenspelen en weer te winnen.
23-42, 45-68 en eindstand 63-87.

Scores: Beau 26 ( 3 3-p), Nina 21, Denise W 12, Tessa en Naomi 11, Femke 4, Nathalie 2

Zaterdag 7 januari MU16-Den Helder

De eerste competitiewedstrijd van 2012. In de vakantie hebben de MU16 een toernooi gespeeld tegen Hoofddorp U18 ( verloren, Den Helder U 18 ( gelijk) en Grasshoppers U16 ( gewonnen). Knap gedaan, want we waren verre van compleet. Beau trainde met Het NL team, Femke geblesseerd en Paulien vierde haar verjaardag.

Toch gek dat de eerste helft tegen Den Helder ( U14) dan zo slecht start. De eerste periode ging nog wel, we kwamen op 20-7, maar de tweede periode verliezen we met 13-19 en komen we al snel in de foutenlast: Quinty, Denise B. en Nina 3, Beau 4. We gaan over naar een zône en zien het maar als een goede oefening. Na een peptalk in de rust komen we los en via 30-15 en 21-12 is de eindstand 86-53.
Mooi dat we veerkracht tonen en ook met een agressieve zône kunnen verdedigen.

Scores: Denise B 22, Nina 20, Beau 11, Naomi 10, Denise W 8, Quinty en Paulien 6, Tessa 3