We spelen weer tegen Racing Beverwijk, maar nu zonder Denise B. Beverwijk heeft een fysiek team dat erg terugzakt in de eigen bucket bij verdedigen. Vergeleken met de vorige wedstrijd waren ze aanvallend een stuk beter voorbereid. Het werd dan ook zeker geen makkelijke wedstrijd voor ons. We doen het goed tot 6 – 2, maar daarna stokt de aanval. De eerste periode wordt afgesloten met een U12 stand: 7 – 8. Dat zou in de rest van de wedstrijd niet veel beter worden overigens. De tweede periode duurt het maar liefst 6 minuten voordat we voor het eerst het netje vinden: 9 – 12. Maar daarna laten we de tegenstander ook niet meer scoren en gaan we de rust in met 13 – 12 (6 – 4).
De derde periode zijn de scores wat beter in balans. De split the post aanval loop nog steeds het beste. Aan de andere aanval moeten we duidelijk nog werken. Zaken die tot op heden vanzelfsprekend waren, zoals het innemen van de bal, zijn vandaag wat problematisch. Driemaal verliezen we op die manier balbezit. De periode sluiten we af met een stand van 25 – 27 (12 – 15).
Dan de laatste periode. We houden de tegenstander maar liefst 7 minuten weg van de basket. We scoren in die periode echter zelf ook maar twee keer. De vrije worpen worden veel gemist en dat was bij ons ook altijd een zekerheidje. Het staat dan 29 – 27. Met een vrije worp en een score van de gasten wordt het 29 – 30 en dat staat het nog als er nog maar 40 seconden te spelen zijn. In de timeout vraag ik de speelsters om veel druk op de bal te zetten, ook bij het innemen van de bal door Racing Beverwijk. Dat doen we helemaal niet, maar Naomi pakt wel een geweldige steal op de middellijn en scoort een layup: 31 – 30. De volgende aanval van Racing gaat verloren, mede dankzij een hele goede help verdediging van Sanne. De tegenstander vergeet te pressen. Met nog 10 seconden op de klok brengen we de bal naar voren en ik roep: ‘ rondspelen! ‘. Voor Lauren het sein om aan te leggen en een ‘bijna driepunter’ te scoren. Dat loopt dus goed af en we winnen met 33 – 30.

Het fluiten was bij tijd en wijlen wat rommelig. Racing heeft meer persoonlijke fouten gekregen, maar speelt ook veel fysieker. Ook op de video is te zien dat diverse speelsters een geweldige duw krijgen, zonder dat dat bestraft wordt. De veliezende partij zal zich altijd eerder bestolen voelen. De keren dat we vrije worpen mochten nemen waren zeker niet altijd terecht. Aan de andere kant hebben we daar nu juist veel punten laten liggen en had ik liever zijkant gehad.

Al met al concluderend denk ik dat we weer een wedstrijd gehad hebben waarin we op harde wijze leren sneller en slimmer te spelen. Dat komt vanzelf. Verder ben ik blij te zien dat de ballhandling trainingen vruchten afwerpen. Er wordt veel beter gedribbeld en ik heb zelfs Denise S. tweemaal achter de rug zien dribbelen!