Het grote doel van de Mu14-1 dit jaar is vooral beter worden. Om dat te bereiken hebben we in de eerste helft tegen makkelijke tegenstanders alles neergezet zoals we het willen hebben in de aanval en de verdediging. Nu spelen we in een competitie met oudere, grotere en betere speelsters en moeten we sneller en slimmer gaan worden. Deze week tegen Hoppers uit Hoorn, de nummer 1 van de herfstcompetitie. Ze doen wel buiten mededingen mee en dat geeft aan dat er speelsters bij zitten die eigenlijk te oud zijn voor de U16, net zoals bij Racing Beverwijk. En bij Hoppers zijn dat dan ook speelsters die een bal er in kunnen gooien, beter zelfs nog dan bij Harlem Lakers. Voor ons dus is het belangrijkste om zo lang mogelijk mee te kunnen doen en dan maar zien waar we uit komen. Iedereen speelt gewoon en de speeltijd wordt verdeeld aan de hand van trainingsuren.
Denise Bloemkolk is gebelesseerd en dat scheelt altijd een hoop punten aanvallend en verdedigend.

De eerste periode gaat gelijk op tot 7 – 8 en sluiten we af met 10 – 14.
De tweede periode blijven we ook nog lang bij, 16 – 18 brengt ons naar een voorsprong van 21 – 20. Maar de laatste vier minuten van de eerste helft laten we het lopen en komen we op achterstand: 21 – 27 met rust (11 – 13).
De derde en vierde periode zie je dat we body en lengte te kort komen. Daar kunnen we niet op trainen. De zaken waar we wel op kunnen trainen gaan gewoon goed. We scoren voornamelijk uit echte aanvallen en we spelen een echte man to man. Bij Hoppers wordt vaak gescoord uit een omschakeling van verdediging naar aanval en dan vooral door 2 speelsters. De verdediging is net zoals Harlem Lakers speelt. Een behoorlijk teruggezakte man to man, eigenlijk een halve zone. Dat is heel moeilijk om tegen te spelen, vooral als je kleiner en minder sterk bent. Op het moment dat ons team allemaal U16 is, zul je zien dat we gehakt maken van dit soort verdedigingen.

Ik laat dan ook iedereen speeltijd krijgen en wennen aan het tempo en de kracht. Samen met de trainingen zal dat zorgen voor een veel beter en sterker Mu14 over een paar weken. En dan zijn de echte prijzen te verdelen. Ik ben dus zeer tevreden met deze wedstrijd.
Periode 3: 30 – 40 (9 – 13) en Periode 4: 37 – 55 (7 – 15).