Heren 1 verliezen in Spaarndam van een team dat tot zaterdag nog maar één wedstrijd had weten te winnen. Deze wedstrijd hebben we verdiend verloren, Spaarndam wilde wél graag winnen terwijl wij die indruk niet gaven. Het team heeft te weinig mensen die er een extra schepje op willen gooien als het eens wat minder soepeltjes loopt. Het is eerder genoemd: verdedigen op een afstand van twee meter van je tegenstander, geen initiatief durven te nemen, het eigenlijk allemaal wel goed vinden. Het is gewoon niet de mentaliteit om een wedstrijd naar je hand te zetten als het niet gaat zoals je graag zou willen.

Erwin Rosenkrantz

Archieffoto

Het eerste kwart begonnen alsof we tegen het plaatselijke bejaardentehuis moesten spelen, vooral niet je tegenstander aanpakken en er vanuit gaan dat je toch wel wint. Zoals bekend wordt het daarna erg lastig om de juiste instelling het team weer in te krijgen. We verloren kwart 1 met 19-9. Alex en Melle scoorden wat, de rest was nog bezig zich te realiseren dat we op een basketballveld stonden. Het tweede kwart verliep gelijksoortig. We verloren dit kwart met 23-17, het verschil was dat nu Erwin en Justin wat punten maakten.

Ruststand daardoor 42-26, 16 punten achterstand tegen een zeer matig team. Ook de begeleiding moet zich nog eens goed achter de oren krabben, als het niet zo goed gaat hoe dan dit team weer aan het draaien te krijgen. Talent genoeg, als de juiste instelling echter ontbreekt, hoe dit dan om te draaien?

De tweede helft was iets minder dramatisch, we speelden niet veel beter maar de tegenstander kreeg steeds meer moeite ons bij te houden. Wij bleven slecht verdedigen maar konden nu aanvallend wat meer doorkomen, vooral Erwin kreeg weer wat vertrouwen in zichzelf en scoorde aardig wat punten. Zeker als we de press gebruikten had Spaarndam de grootste moeite hier onder uit te komen. We konden het vanavond echter niet opbrengen hier keihard voor te blijven gaan. De einduitslag kwam op 81-67, jammer en onnodig!

Jammer blijft ook dat we zo’n kleine groep hebben, als er nu één verzaakt dan kan de rest dit bijna niet meer compenseren. Als iemand nog wat versterking weet houden we ons sterk aanbevolen. We hebben een leuk talentvol team dat wat extra kwaliteit goed kan gebruiken.

Scores: Jeroen 1, Angelo 5, Joris en Melle 7, Alex 12 (15 rebounds), Justin 13 en Erwin 22 punten.