De Mu14-1 speelde twee wedstrijden in Oegstgeest tegen het bolwerk van Leiden en een team uit Hardinxveld Giessendam, River Trotters genaamd. Van dat laatste team had ik wel een filmpje gezien, dus wist ik wat we konden verwachten. Maar van het bolwerk team wist ik helemaal niets, behalve dat ze het goed doen in de competitie. Dat geldt voor beide tegenstanders, waardoor ze in het begin van het nieuwe jaar wel eens wat meer tegenstand wilden. De eerste wedstrijd ging tussen onze beide tegenstanders en al snel was duidelijk dat het bolwerkteam veel sterker is dan River Trotters. Wij hadden dan het geluk dat wij in de tweede wedstrijd tegen een vermoeid bolwerkteam mochten spelen. We speelden 3 periodes van 7 minuten en 1 van 10.
Al snel kwamen we op voorsprong en nam de tegenstander in de eerste minuut een time out. Dat is altijd lekker. Die time out resulteerde wel in een wat wakkerder bolwerk, want er werd direct gescoord en een interceptie gepakt. De vrije worpen gingen er alleen niet in. Zo liepen we van 4 – 2 naar 22 – 4 uit. De tweede periode verliep niet veel anders. De tegenstander mist veel vrije worpen en wij zijn vooral snel in de transitie van verdediging naar aanval en zetten de tegenstander goed onder druk. Het wordt 41 – 9 bij de rust (19 – 5). Na de derde periode bij 60 – 13 (19 – 1) is het genoeg met het lopen van breaks en verplicht ik het team om de aanvallen te lopen. Het valt dan op dat we meteen veel minder tot scoren komen. De vierde periode wordt 10 – 13 en we sluiten dus af met een 70 – 26 eindstand.

In de wetenschap dat het bolwerk team al afgerekend had met River Trotters bereid ik mij voor op een trainingspartij en we nemen dan ook in de rust naar de volgende wedstrijd een nieuwe aanval door. In het begin van de wedstrijd loopt de score al snel op naar 15 – 0 en gaan we weer de (nieuwe) aanval doorlopen. Dat is toch wel lastig, als je daar nog nooit op getrained hebt. Het wordt 18 – 6 en met rust staat het 30 – 14 (12 – 8 ). De pick & roll en split the post aanvallen mogen ondertussen ook al weer en soms is het helemaal vrij. We zien dan wel dat er te weining verdedigingsdruk is van de tegenstander en is het de vraag of we veel leren. Voor het publiek is het ook niet echt bijzonder om naar te kijken, maar ik maak graag gebruik van wat extra training. Periode 3: 45 – 22 (15 – 8 ) en we sluiten af met 53 – 35 ( 8 – 13 ). De koek is dan ook wel een beetje op.

Wel een leuke dag gehad die ook leerzam was. Oegstgeest heeft alles goed geregeld met de scheidsrechters en aan het einde een heuse prijsuitreiking. We nemen de beker mee en Femke een prijs als MVP van het team. Dan nog een hele leuke afsluiting met een maaltijd in de kantine. Een verlenging van de feestdagen en ik denk dat we volgend jaar graag weer komen.