Na weken lang redelijk tot goed gespeeld te hebben verloren we uiteindelijk steeds weer de wedstrijd. Nu was het de omgekeerde wereld. Als team hebben we niet goed gespeeld. De verdediging was rommelig, zone en de man to man liep door elkaar heen, en in de aanval waren de afspraken ook niet helemaal duidelijk. Het grote verschil met voorgaande weken kwam in een tweetal mannen tot uiting.

Justin is voor zijn werk veel in het buitenland en heeft na zaterdag meer gespeeld dan getraind, 3 keer spelen en 2 keer trainen. Toch speelde hij een hele goede wedstrijd en maakte 14 punten die we wellicht anders niet gemaakt zouden hebben. De man van de wedstrijd was echter Melle, hij scoorde 27 punten (5 x 3), pakte 13 rebounds en was het verdedigende sluitstuk (o.a. 3 geblokte schoten). Kwamen we in de vorige wedstrijden op aanvallend gebied tekort dan werd dat deze wedstrijd goed gecamoufleerd door vooral beide genoemde mannen.

Het eerste kwart kwamen we, zoals iedere wedstrijd, goed uit de startblokken. Onze Gezellen werden stevig onder druk gezet en we wonnen dit kwart op een eenvoudige manier met 8-19. De gemaakte afspraken werden toen nog goed nagekomen en meerdere mannen deden ook aanvallend goed mee. Hier scores van Erwin, Melle, Alex, Justin en Joris. Het tweede kwart was van een stuk minder niveau, op één of andere manier sluipt er dan een steeds grotere onzekerheid in het team. Gelukkig bleven nu Erwin en Melle nog punten maken, de rest lijkt wel niet te durven. Dit kwart verloren we dan ook met 18-12, waardoor de ruststand op 26-31 kwam. Opvallend is dat Erwin in de eerste helft al zijn punten maakt.

Het derde kwart verliep ongeveer gelijk aan het tweede met als uitzondering dat nu ook Justin en Alex meer gingen scoren. We spelen dan niet goed maar blijven wel hard werken. Dit kwart winnen we met 16-20, inzet en een nu eens wel vallend schot maken het spelen een stuk prettiger. Het laatste kwart kwam vooral Melle helemaal los, hij maakte 13 van de 17 punten en zorgde er daardoor voor dat de (negatieve) druk nooit groot werd. Dit kwart wonnen we met 12-17.

Eindstand 54-68.

Scores: Jeroen 2, Joris 4, Erwin 10, Alex 11, Justin 14 en Melle 27 punten.