Gevochten als leeuwen en in een bijzondere wedstrijd helaas weer verloren.

Ons team bestaat normaliter uit 8 personen en zaterdag waren er liefst 3 door omstandigheden afwezig. Gelukkig wilde Paul, na zijn wedstrijd met Heren 2, wel voor de nood op de bank erbij zitten. Zoals alle andere wedstrijden gingen we weer flitsend van start. SVU, de huidige nummer 2 in de competitie, werd met hard verdedigen en goed aanvalsspel in het eerste kwart met 17-12 aan de kant gezet. De scores werden nu door meerdere spelers gemaakt en vooral Joris voelde zich erg prettig vanavond. Samen met Jeroen konden zij met hun snelheid de tegenstander regelmatig in het nauw brengen. Alex, Erwin en Melle buffelden als echte strijders en stonden onder de borden hun mannetje zodanig dat SVU nauwelijks tot scoren kon komen. De ruststand was 26-28, waarmee ook direct ons probleem aangegeven wordt: het tekort aan scorend vermogen. Alle mannen speelden de eerste helft volledig en dan gaat aan het eind de vermoeidheid toch wel een rol spelen. Door de te kleine groep een terugkerend feit.

De tweede helft kreeg een bijzonder karakter. Wij bleven hard en sterk verdedigen, helaas vond de tegenstander het wapen om onze zone te slechten. De driepunter ging onwaarschijnlijk lopen bij de mannen uit Amsterdam en wij waren onvoldoende bij machte om de schutters af te stoppen. Drie drietjes in het derde kwart en liefst 5 stuks in het vierde kwart waren onze mannen teveel. Net buiten de boog, of van nog veel grotere afstand, zij bleven de ballen erin ploffen. Om hier goed op te verdedigen kostten onze mannen teveel energie, wat natuurlijk ook onze aanval niet te goede kwam. De tegenstander kon wel gewoon doorwisselen en bleef mede daardoor veel druk geven, zowel aanvallend als verdedigend.

Onze mannen hebben een goede wedstrijd gespeeld, als de tegenstander niet zo waanzinnig was gaan schieten hadden we nog voor een echte verrassing kunnen zorgen. Op het eind kreeg Alex een vinger in zijn oog, anders hadden de vijf starters allen de volle 40 minuten gespeeld. Paul kwam nu het veld in, mocht direct aan de vrije worp lijn en scoorde hier ook nog uit. O
nder grote druk en oplopende vermoeidheid, zo’n goede wedstrijd spelen (met elkaar slechts 10 persoonlijke fouten) is klasse.

Scores: Paul 1, Jeroen 2, Melle 8, Alex 10 (13 rebounds), Erwin 13 en Joris 14 punten.