Een te kleine groep moest in IJmuiden teveel op een tweetal man steunen.

Flitsend kwamen de mannen van Heren 1 uit de startblokken. Onder aanvoering van captain Jeroen, hij scoorde al binnen 3 seconden, werden de mannen van Akrides volkomen overdonderd. De score liep al snel op tot 2-14, waarna dit kwart eindigde in een 9-17 voorsprong. De laatste drie punten kwamen van een drietje van Joris, wat ook het laatste gelukte afstandsschot van de avond bleek.

Het tweede kwart gaf een ander beeld, Akrides kon hun lange mannen steeds weer in stelling brengen en gristen veel rebounds onder de borden weg. Wij konden in dit opzicht alleen rekenen op Alex en Melle, zij waren goed voor 28 van de 40 rebounds die wij deze avond konden maken. Het tweede kwart ging verloren met 20-13 en bij rust stonden we daardoor nog met 29-30 voor. Akrides heeft een soortgelijk (jong) team als wij dat hebben, het grote verschil was de breedte van hun groep. Zij konden wisselen zonder groot kwaliteitsverschil, wij waren met 7 man waarvan Stefan voor de eerste keer meespeelde. Hij lijkt wel een zeer welkome aanvulling op ons team te zijn.

Na de pauze konden we weer redelijk aanhaken, ondanks 6 gemiste vrije worpen, eindigden we op 11-11. Beide teams verdedigden intensief en op basis van onze inzet konden we de tegenstander gelukkig goed afstoppen. De eigen scores vielen niet mee, naast de gemiste vrije worpen en andere schoten hadden teveel mannen niet echt het vertrouwen om hier vol voor te gaan. Het vierde kwart werd een drama. Vermoeide mannen (een keertje extra trainen lijkt zo’n slecht idee nog niet) en gebrek aan zelfvertrouwen resulteerde in een 23-9 stand in dit kwart. De einduitslag kwam hiermee op 63-50.

Scores: Angelo 1, Stefan 2, Erwin, Joris en Jeroen ieder 6 punten, Alex 14 en Melle 15 punten.