We spelen met de Mu14 soms tegen teams die ‘het al opgegeven hebben’. Dan wordt er met weinig intensiteit gespeeld en wordt het makkelijk. Maar BC Apollo legde de hele wedstrijd een behoorlijke intensiteit op het veld. Dat is wel lekker om tegen te spelen, want daar blijven we scherp van. Alleen zijn we wat verder met ons team en gaan we er redelijk makkelijk langs om dan alleen nog maar een layup te hoeven maken. De weinige setplays die we speelden gingen wel heel goed. De hele week hebben we veel gedaan aan de pick&roll aanval en de nieuwe split the post. De trainingen waren goed terug te zien op het veld en dat is het mooiste wat er is.
Verdedigend hadden we diverse taken uit te voeren in de man to man en dat ging ook heel erg goed. Al met al een tevreden coach.

Lorenzo bedankt voor het fluiten (Ruby natuurlijk ook).

Hoe verliep de wedstrijd dan? Ik moet zeggen dat ik de eerste minuten dacht ‘Dat kan nog wel eens lastig worden’, maar zoals eerder geschetst, we zijn wat verder en uiteindelijk ging het om de laatste pass en een score. Door de verdedigende tactiek kwamen we vaker in balbezit. Dat resulteerde al snel in een 21 – 2 voorsprong. Dat trekken we door tot 38 – 6. Vanaf dat moment sluipt er dan iets in het team waardoor we niet helemaal meer tot het gaatje gaan. De ruststand 48 – 16 (23 – 12) zegt genoeg. Normaliter moet je dan in de buurt van de 100 kunnen komen, maar dat laat BC Apollo niet toe. Tot 68 – 20 (20 – 4) aan het einde van de derde periode doen we het verdedigend nog wel goed, maar in het laatste kwart laten we het een beetje lopen. Eindstand: 81 – 26 (13 – 6).

Waren we compleet? Nee, Denise B speelde in Almere voor een plek bij de beste van Nederland. Hopelijk is dat gelukt!

Filmpje: