Wat hebben we een leuk team en wat is het moeilijk om te winnen!

We hebben een enorme inzet, echte talenten, een gedreven coach maar ook nog net niet voldoende stabiliteit om een wedstrijd lang goed te blijven spelen. Vrij staan en durven te schieten, na een mooie actie ook nog even de lay up afronden, de schutter wat minder vaak een ruime meter geven enzovoort.

De tegenstander heeft een team wat opgebouwd is rondom een 2 meter+ lange oud international en enkele goede schutters. Wij stellen daar de bovengenoemde kwaliteiten tegenover, wat (weer) net niet voldoende bleek. Toch zijn we er van overtuigd dat als we zo blijven spelen we alle verliespartijen in de return ook kunnen winnen. Het eerste kwart ging vliegend van start, vooral door Erwin en Melle konden we goed bijblijven 27-23.

Het 2e kwart kwam helaas in het teken van de vele gemiste pogingen, bijvoorbeeld 8 van de 12 vrije worpen. Over de hele wedstrijd maakten we er 8 uit 20! Uitslag 2 e kwart werd 12-10, zodat de ruststand 39-33 werd.

Het derde kwart leek op het eerste, goed en snel spel waarbij we net niet scherp genoeg waren om Apollo er echt onder te krijgen. We zien hier bijvoorbeeld onze ‘strijder’ Alex knokken tegen zijn veel grotere tegenstander, hij pakte deze wedstrijd 15 rebounds en het bleek nog niet genoeg.

In het vierde kwart gingen de mannen van Apollo ook eindelijk eens wat missen en werd het een open wedstrijd. We wonnen dit kwart met 14-15 en kwamen uiteindelijk 7 punten tekort. Onbevredigend en toch hoopvol voor de toekomst!

Scores: Angelo en Jeroen 4 punten, Joris en Justin 7, Alex 12, Melle 14 en 10 rebounds, Erwin 19 punten.