Net als vorige week hadden we weer een sterke en geroutineerde tegenstander in BC Apollo heren 3.
Ook hier weer vele jaren eredivisie ervaring. Onze mannen speelden niet slecht en niet goed. Vooral door scores van Erwin kwamen we zeer goed uit de startblokken, na 4 minuten stonden we met 12-2 voor. Het verdere verloop van dit 1e kwart was duidelijk voor Apollo, we eindigden met een 17-22 achterstand.

Het 2e kwart begonnen wij minder, maar na een mooie driepunter van Levi en scores van Alex en Melle wonnen we dit kwart met 19-17. In dit kwart konden we ook wat rebounds pakken, zeker in het 1e kwart waren de mannen onder de indruk van het fysiek van de tegenstander.

Het 3e kwart waren we gewoon niet scherp genoeg en verloren we kansloos met 15-23. Tegen deze tegenstander moet er met volledige inzet gespeeld worden, zij kunnen mede op basis van hun ervaring een hoog niveau behouden. Als wij even wat minder spelen vertaalt zich dat direct in minder scores, minder scherpe verdediging enzovoort.

Het 4e kwart hielden beide ploegen elkaar mooi in evenwicht en wonnen wij met 11-10. Hierdoor kwam de einduitslag op 62-72 voor Apollo.

We hebben verdiend verloren maar zijn zeker niet kansloos. Iets meer scherpte, iets meer schoten die vallen en we kunnen de mannen van Apollo een volgende keer behoorlijk verrassen.

Scores: Joris 4, Levi 5, Angelo 8 (hard gewerkt en goed gespeeld), Alex 14, Erwin 15 en Melle 16 punten (10 rebounds).