Zaterdag 29 oktober 2011

 

Vandaag speelden de nummer 1 en 2 tegen elkaar in de rayoncompetitie.

De MU 16 hebben de vorige wedstrijden makkelijk gewonnen, afgezien van de eerste wedstrijd tegen Grasshoppers. ( Deze wedstrijd werd na verlenging gewonnen en het team was nog niet compleet). Ook Oegstgeest is nog ongeslagen. We rekenden op een echte wedstrijd.

Oegstgeest, een bolwerk van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest, maakte indruk tijdens de warming-up met hun zelfverzekerde houding.

Onze “lieve” meisjes werden er zenuwachtig van. Nou, en dat was te merken.

Het eerste kwart kwamen we achter met 6-0. Beau vond het wel genoeg en met een drietje en nog een score waren we weer terug. Toch werd er ook veel gemist en bovendien had Denise Bloemkolk binnen 4 minuten 3 P’s achter haar naam staan. In de press wist men niet meer goed wat te doen en zo kon Oegstgeest bij blijven. (15-17)

In het tweede kwart leken we wat afstand nemen, door de press te laten voor wat het is en in de man-to-man meer steals te pakken. Femke scoorde 6 punten in dit kwart en ook Denise B., Naomi, Tessa en Nina waren productief. Via 15-21 en 17-24, kwam Oegstgeest toch weer dichterbij. Eindstand 26-31.

In de rust hebben “de zenuwen” een plekje gekregen en hebben we zowel de aanval, als de verdediging doorgesproken. De rotatie bij de help-defense en het uitboxen werd beter uitgevoerd en ook in de aanval werden er betere keuzes gemaakt.

Dus…gas geven en van je eigen kracht uitgaan.

Vanaf de balinname waren de meisjes “eager”. Binnen drie minuten stonden we voor met 26-37.

Beau wist Nina goed te vinden en ook Denise B. en Beau kwamen tot scoren.

In de 7e minuut scoorde Femke en stond het 32-47. vervolgens scoorde Beau weer een drietje en kreeg Nina het op haar heupen. Met een aantal steals, een drietje en drives, scoorde zij 11 punten op rij en kwam ze tot een score van 16 punten in één kwart. Femke sloot dit kwart af met twee vrije worpen en Oegstgeest was verslagen.

33-63!! Dus een kwart van 7-32. Prima gedaan meiden!

Met een strakke man-to-man hadden jullie veel steals en ook het rebounden was goed verzorgd. Tel daar de geblokte schoten van Paulien bij op en daar is het verschil.

In het vierde kwart kwamen we al snel in de foutenlast, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Denise W scoorde een aantal keer mooi uit de pick-and-roll en in de laatste seconde scoorde Beau met een lay-up met links

Eindstand 49-81, een verdiende overwinning.

 

scores:Tessa 2, Naomi en Paulien 4, Denise W 6, Denise B 8, Femke 10, Beau 20 en Nina 29.