Onze derde U16 tegenstander: BV Amsterdam. Op vrijdag hebben we 2 dingen op training gedaan: Zone aanval en zone press. Het is voor een trainer coach vooral leuk om te zien dat de training terug te zien is op het veld. En dat was nu zeker het geval. BV Amsterdam speelt een zeer kleine ‘heren-3’ zone, waartegen je vooral slim moet spelen. Niet teveel dribbelen, veel en snel passen en schieten als dat kan. Verder is zo’n team altijd groter en sterker, maar niet sneller en niet beter. De press zorgt ervoor dat de voordelen van de tegenstander niet benut kunnen worden en dat wij wel onze sterke punten kunnen gebruiken.
In het begin van de wedstrijd hebben een paar speelsters nog moeite met alle tactische afspraken die we gemaakt hebben en in de eerste periode komen we nog niet echt los van de tegenstander, terwijl je wel kunt zien dat we beter basketballen. Einde periode 1: 8 – 12 voor Probuild. De tweede periode begint al wat eenzijdiger te worden. De wedstrijd is ook een training en we gaan steeds beter pressen en een beetje beter passlijnen verdedigen in de man to man. Periode 2: 12 – 26 (4 – 14).
Dan de derde periode. Zelden heb ik van dit team zulk goed basketball gezien. Reboundend, schietend, pressend, verdedigend, passend doen we bijna alles goed. We maken maar liefst 39 punten in tien minuten en de tegenstander maar 7. Het staat dan 19 – 65 en BV Amsterdam heeft het volledig opgegeven.
Als ik naar de van Hogendorphal ga, verwacht ik een niet al te beste scheidsrechter (eerlijk gezegd hebben we dat probleem in de ICL ook vaak) en een coach die koste wat kost wil winnen en niet met opleiden bezig is. Maar de verrassing was compleet: De scheidsrechter deed enorm zijn best om onpartijdig te fluiten en de coach bleef positief en reeel.
Al met al een geslaagde wedstrijd dus met een 6 – 18 resultaat in de vierde periode. Eindstand 25 – 83.

Een erg goede wedstrijd met vooral veel leermomenten. Wat wij in het verleden niet hadden hebben we met Naomi en Denise B. er zeker bij gekregen: Iedere bal die los is is voor ons. De Landsmeerse meiden moeten dat gaan oppakken en ook gaan doen!