Gevochten als tijgers

MBCA mix / ProBuild Lions JU12 2
25 september

De eerste competitie wedstrijd van dit seizoen uit tegen MBCA in Amstelveen. Iedere wedstrijd zal gezonde spanning met zich meebrengen, maar de 1ste en met een nieuw team zorgde ervoor dat we met 8 stuiterballen op pad gingen.
Snoetjes kregen een nog strakkere uitdrukking toen bleek dat onze tegenstander gemiddeld een kop groter waren dan ons. Nog een beetje onwennig en de kat uit de boom kijkend begonnen we de wedstrijd. Maar wat bleek..
Size doesnt matter !! Gevochten als leeuwen hebben de mini mannen. En zeker in de 2de periode werd ieder aanval door MBCA zeer goed verdedigd. Alsof ze al jaren samen speelde werd er super overgespeeld.
De wedstrijd werd na mate de tijd verstreek siddert spannend en liepen de scores gelijk op. Met nog 34 seconde op de tijdklok en met voorstand hielden we het bijna niet meer. Maar ook toen konden we het hef in eigen hand houden. Met een fantastische verdediging konden we de voorstand vasthouden.
In de laatste seconde van de wedstrijd onderschepte we nog de bal om alleen op de basket af te stuiteren. Net voordat er nog gescoord kon worden door ons blies de scheidsrechter af..
Enigszins verbaasd keken wij op het scorebord..
Yess !! We hebben gewonnen. 33 / 32 !