MU14-1: Hillegom Mu16-1 tegen Probuild Lions

De Mu14-1 speelde tegen de Mu16 van Hillegom. Die zijn allemaal wat groter en sterker en komen allemaal wat later. Wij zijn maar met zeven speelsters, want de Mu16 spelen ook en we missen dan Naomi en Denise B. Lois is in Venlo en Denise S. speelt wel maar met een pijnlijke schouder. Omdat we maar met zo weinig speelsters zijn gaan we de eerste helft zone verdedigen. Helaas pakt Quinty B in de tweede, de vierde en ed vijfde minuut een fout op, waardoor ze veel te snel naar de kant moet.
Voor een team dat nog nooit zone verdedigd heeft wordt dat wel goed uitgevoerd. Aanvallend missen we een paar hele makkelijke en lijken we wel geintimideerd door de grootte van de tegenstander.Het wordt 8-0 voordat we de eerste vrije worp erin gooien en daarna de eerste score. Eindstand periode 1: 10 – 3.
In de tweede periode haalt Quinty B al snel weer een fout en moet dus weer op de bank gaan zitten. Wij gaan aanvallend steeds beter spelen en komen terug tot 12 – 8. De tweede periode gaan we gelijk op en het verschil blijft zeven punten. Eindstand periode 2: 22 – 15.
De derde periode gaan we man to man verdedigen en proberen we wat meer druk te zetten. Maar Hillegom gaat wat meer schoten raken en weten ook via de drive makkelijker te scoren. Er zijn niet veel wissels om verse speelsters in het veld te zetten, dus moeten de vijf in het veld keihard werken. Van 28 – 21 wordt het 35 – 21 en dat is ook de eindstand van de derde periode.
Dan moeten we met zeven heel moeie speelsters proberen terug te komen en dat lukt aardig. Bij 44 – 27 is de grootste achterstand, maar daarne komen we terug tot 44 – 33. Hillegom loopt weer uit naar 52 – 36, maar de laatste punten zijn voor Probuild: 52 – 44 is de eindstand.

Ik denk dat het een leerzame wedstrijd geweest is. De afgelopen jaren hebben we steeds een grote groei laten zien van het nivo van de eerste wedstrijd naar halverwege het seizoen en ik denk dat dat dit jaar weer gaat gebeuren. Dat is altijd moeilijk voor te stellen als je een wedstrijd verliest maar dat geloof met wel blijven, zowel bij speelsters als bij ouders.