Maanden geleden schreven we ons al in en nu was het eindelijk zover: We gingen op Knokke voor een toernooi met veel Belgische, zowel vlaams als waals, maar ook Luxemburgse teams. Met de Mu12-1 zaten we in een sporthal waar we speelden tegen andere, voornamelijk jongensteams van dezelfde leeftijd. De Ju14 zaten in een andere sporthal met twee teams.
Wat direct opvalt is dat alle teams iedere vierkante centimeter van hun tenue hebben volgezet met reclame. Verder dat in Belgie het afspraak is om geen screens te zetten. Alle teams hebben goede indivduele spelers die goed kunnen dribbelen, passen en layups kunnen maken. Er wordt ook veel geschoten en vaak ook raak, maar het valt wel op dat dat niet met een hele goede techniek gebeurt.
Wij hadden het enige team dat geheel uit meisjes bestaat, dus hadden we het ook moeilijk tegen alle snelle spelers tegenover ons. In de poulewedstrijden lieten we het steeds in de eerste minuten liggen en speelden we een goede tweede helft.
De tweede dag speelden alle nummers 1 in een poule, alle nummers 2 ook, etcetera. Zo kwamen wij uit in een poule met alle nummers 4 van dag 1. Daar waren vooral eerstejaars u12 spelers en speelsters. Die waren ook allemaal opvallend fanatiek en wij hebben daar heel veel moeite mee. Waar wij allemaal groter, breder en sterker waren, werden we afgebluft op inzet en sprongkracht. Maar het verschil was nu toch echt te groot en in ons voordeel, waardoor we die beide wedstrijden wonnen. Niet zonder slag of stoot echter.
Het toernooi is bijzonder goed georganiseerd. Meteen bij aankomst kreeg ik alle informatie en eetbonnen die ik nodig had, zodat alle speelsters konden lunchen op beide dagen en op zaterdagavond in de andere sporthal konden eten van de barbecue. Overnachting was geregeld in een jeugdherberg. Een fraai kasteel waar de meiden tot laat in rondgerend hebben.
Uiteindelijk werden we tiende van de twaalf ploegen in onze categorie. Iedereen heeft het heel leuk gehad en het is zeker voor herhaling vatbaar.
Ik heb een korte video gemaakt. De tweede dag was ik echter teveel bezig met coachen, waardoor ik niet veel meer gefilmd heb. Maar het geeft toch een goede indruk.