Zaterdag 7 mei, kampioenschap van Noord Holland in Hoofddorp

Om 10.00 uur speelden de MU 16 de eerste wedstrijd tegen Hoofddorp MU 16. Aan de outfit heeft het niet gelegen, met de tenues en inloopshirts van de Dames 1 zien de meisjes er professioneel uit.

Helaas starten we weer weifelend, wat resulteert in een 13-4 achterstand in de 5e minuut. De meisjes weten dit weer goed te maken en zo eindigt de eerste periode in 15-14 voor Hoofddorp.

D eerste 5 minuten van de tweede periode lijkt er niets aan de hand.  Ondanks de vele rebounds van Hoofddorp in zowel de verdediging, als in de aanval (hierdoor krijgen ze veel tweede en derde kansen voor hun scores), werkt de press goed en blijven we dichtbij elkaar (27-25). Daarna hapert het bij Probuild en wordt er nog 1 punt gemaakt , waardoor Hoofddorp uitloopt naar een 37-26 voorsprong aan het eind van de tweede periode. Later blijkt deze periode ons de das om te doen (22-12)

Na een peptalk in de rust, starten we weer goed,  met veel steals in de press en komen we in de 5e minuut tot 42-39. Daarna zit er een deksel op de pot en scoort Probuild niet meer. Hoofddorp gaat door en loopt weer uit tot 52-39 aan het eind van de derde periode.

Weer moet een achterstand worden weggewerkt. Helaas worden er veel vrije worpen gemist door Probuild (6 uit 18 in de vierde periode) en lukt het niet meer om dichterbij te komen.  Zo wordt deze wedstrijd verloren met 68-54.

Scores: Nina 13, Delicia 12,  Beau en Thelma 10, Marit 8, Esmee 1`

Vrije worpen 12 uit 31 (Hoofddorp 6 uit 24)

Ja, en dan is het schema zo, dat je 25 minuten hebt om even bij te komen en je weer voor te bereiden op de volgende wedstrijd.  Al vele jaren wordt het toernooi om het Noord Hollands kampioenschap op één dag gespeeld. Wederom blijkt dat het spelen van twee volledige wedstrijden op één dag voor meisjes U 16 ( en jonger) een te grote aanslag op hun belastbaarheid is.

Veel te weinig tijd om te herstellen en dus is er van een wedstrijd geen sprake meer. Ik pleit er ( al lang) voor om, net als in rayon West, het toernooi uit te spreiden over meerdere dagen en dus eigenlijk een kleine competitie te spelen. Eind maart was ook voor ons de competitie gespeeld en hadden we makkelijk drie weekenden kunnen gebruiken om deze wedstrijden te spelen.

Ik hoop dat  ervoor gekozen wordt om dit idee volgend jaar een kans te geven. Daarna kunnen we dan evalueren en zien wat het beste werkt.

Goed, de wedstrijd tegen Den Helder:

Den Helder fris, ruikt bloed en gaat erop en erover. De meisjes van Probuild, teleurgesteld na het verlies tegen Hoofddorp, moe, Beau flink op haar hoofd gevallen, maar kan toch spelen, laten  zich volkomen overbluffen en zijn niet veerkrachtig ( uitgerust)  genoeg om tegengas te geven.

Na 2,5 minuten staat het 10 -0 en het wordt nog erger. Eindstand eerste periode 31-1. De wedstrijd is gespeeld….

In de tweede periode wordt iets meer gescoord door Probuild, ruststand 50-12.

In de derde periode komt Probuild weer wat tot leven ( 15-13), en wordt er een aardige periode neergezet.

Eén van de scheidsrechters heeft moeite met het lezen van de wedstrijd en na een opmerking van Laki over het niet toekennen van de punten na een fout, volgt een technische fout voor Laki. In de vierde periode is dezelfde scheidsrechter zeer snel met het toekennen van een tweede technische fout, na nog een opmerking van Laki en zo eist de scheidsrechter een hoofdrol op in een wedstrijd, waarbij de speelsters van beide partijen sportief met elkaar omgaan. Jammer.

De vierde periode gaat ook verloren voor Probuild, eindstand 89-37. En dat is wel een kater voor de meisjes ( en voor ons).

Scores: Beau 12, Nina en Marit 6, Delicia 5, Esmee 3, Thelma en Paulien 2, Roos 1

Vrije worpen 13 uit 23. (Den Helder 20 uit 30)

De wedstrijd tussen Hoofddorp en Den Helder is na verlenging gewonnen door Den Helder en zo gaat Den Helder ( terecht) naar het Nederlands kampioenschap en wensen we ze veel succes!