De laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond vanmiddag op het programma. MU 16 was al flink aan het warmlopen, zonder dat de tegenstanders of de scheidsrechters aanwezig waren.

Dat het belangrijk is om je te focussen op de wedstrijd, bleek later.

Vorige week zaterdag hebben we daarin een grote vergissing gemaakt. In Den Helder werd laat en slap begonnen aan de warming-up en geen moment kwamen we in de wedstrijd.

Zondags een inhaalwedstrijd tegen Lokomotief moest op een andere manier worden gespeeld, want iedereen wilde de wedstrijd tegen Den Helder vergeten.

En dat lukte! Prima inzet, bijna de hele wedstrijd voorgestaan, maar helaas wel blessures opgelopen. Thelma viel al de tweede periode uit en Delicia blesseerde haar knie.

Helaas is Thelma voorlopig uitgeschakeld, maar we hebben goede hoop. Ook Delicia kon vandaag niet spelen. We hopen dat jullie goed herstellen (en D. succes met de rest!).

Uiteindelijk hebben we de wedstrijd vorige week wel verloren, ondanks een groot aantal scores van Beau.

Vandaag de revanche. Deze week hebben we geen één training een compleet team gehad, werkweek, toetsweek en  blessures zorgden ervoor dat de wedstrijdvoorbereiding niet optimaal was.

Ook vandaag bij de wedstrijd waren we niet compleet, maar wel strijdlustig.

Misschien is dat laatste wel het belangrijkste…de wil om te winnen, inzet, passie en wat voor elkaar over hebben zijn de basis voor succes.

Ook al waren de eerste twee punten voor Lokomotief, we kwamen in de derde minuut met 6-2 voor. Daarna volgde een run van Loko en kwamen ze terug tot 8-12.

De scheidsrechters, te laat aanwezig, zagen fouten, die wij niet altijd zagen en zo was de stand na de eerste periode 12-14. (Met 5 punten van Marit en 5 van Nina).

Direct in de tweede periode scoorde Beau, waarna we pas weer in de zesde minuut tot scoren kwamen. Er werden geen slechte beslissingen genomen, maar de bal wilde er niet in.

Loko scoorde wel 5 punten en zo keken we tegen een achterstand aan van 14-19.

In de zesde minuut een drietje van Beau in de buzzer van de 24 sec. klok, daarna nog vrije worpen, helaas niet allemaal raak en scores van Marit en Nina. Ruststand 22-21, we kwamen terug.

De derde periode was echt voor ons. Prima inzet, goede intercepties en mooie scores, Rosa, Nina Deveney, Marit, Esmee en Beau vonden allen de basket, er was geen verdedigen aan voor Loko. Speciaal voor het publiek scoorde Beau alweer een buzzerbeater aan het eind van de derde periode, 44-29.

De vierde periode zakten we wat weg, mede door de discutabele beslissingen van het arbitrale duo. Het levert Laki een technische fout op, wanneer hij reageert op een wel gefloten fout (?) tegen ons, na verschillende dwalingen aan de andere kant. De stand is na de vrije worpen 55-50.

Gelukkig pakken we het weer op en staat het 61-52 in de 9e minuut. Bijna laten we ons overbluffen, maar we spelen de wedstrijd uit en winnen met 64-60.

Esmee 2, mooie aanvallende centermoves, helaas vielen ze niet allemaal in het netje.

Rosa 4, waaronder een “vallende” lay-up met passen waar “de Reus en Klein Duimpje” jaloers op zouden zijn.

Deveney 10, goede steals en rebounds.

Marit 11, onmogelijke ballen gooit Marit er meestal in.

Beau 16, misselijk en wel toch belangrijke punten gescoord.

Nina 21, goede steals en mooie drives.

Roos, Paulien en Denise niet gescoord, maar net zo goed hun aandeel gehad in de wedstrijd.

Thelma als mental coach op de bank, Delicia schoof later aan (bus gemist?) en deze keer waterdrager.

Johan heeft helaas niet kunnen filmen, omdat hij MU12 moest coachen.

Ach, en Laki en ik hebben weer staan schreeuwen om jullie naar de overwinning te loodsen.

De weekenden zijn de komende weken rustig, pas 7 mei spelen we om 10.00 uur de eerste wedstrijd om het Noord Hollands kampioenschap in Hoofddorp, tegen Hoofddorp.

Supporters, tot dan!

groeten, Sabrina