We hebben een nieuwe aanval: Split the post. Dus ook een nieuwe warmingup, waarin we de opties doorlopen. Vrijdag hebben we samen met Molly nog wat puntjes op de i gezet.
In de eerste periode lopen we makkelijk door de verdediging van Amsterdam heen. Alleen laten we verdedigend wat steekjes vallen, waardoor het begin spannend blijft.

Periode 1: Lois, Quinty K, Quinty B, Lauren en Denise: 16 – 18

De tegenstander ziet de problemen die ze hebben met deze aanval en laat de mantoman wat meer terugzakken. Daarmee worden onze opties minder, want er staan steeds 2 of 3 verdedigers in de bucket om ons tegen te houden. Over een paar jaar schieten we daar gewoon overheen en moeten ze uit de bucket komen, waarna we ons spelletje weer kunnen spelen. De tweede periode scoren we 9 minuten niet en de tegenstander volop.

Periode 2: Anne, Sanne, Quinty K, Lauren en Tatum: 26 – 21 (10 – 3)

De derde periode zien we dat de aanval van Amsterdam voornamelijk uit 1 speler bestaat. Die gaan we double teamen, waardoor hij wat minder aan spelen toekomt en het weer op de anderen aankomt. Daardoor stokt aan het einde van de periode de puntenmachine weer. Maar deze sluiten we ook af met verlies.

Periode 3: Lois, Anne, Sanne, Quinty B, Denise: 40 – 30 (14 – 9)

Periode 4 is helemaal onze periode. In een mum van tijd scoren we 6 punten op rij en na een score van Amsterdam weer 4. Vooral de vrije worpen van Lauren en Denise zijn erg goed en ik zie geen tegenstander er zoveel raak schieten. Het staat dan 42 – 40. Niet dat ik dat weet aan de kant, want ik probeer altijd de score geen invloed te laten hebben op hoe ik coach. Het gaat namelijk om leren. Ik kan speelsters wisselen voor sterkere speelsters en zo de punten meenemen, maar wat schieten we daar mee op? De tegenstander doet dat wel, en de scoringsmachine van Amsterdam, die al 2 periodes gespeeld heeft in een team van 10 spelers, wordt er weer ingezet. Dat betekent dat er een speler minder dan 2 periodes speelt en dat bedoel ik met de invloed van willen winnen op het opleiden van je spelers. Niet doen dus en gewoon doorgaan zonder op het sheet te kijken.

Periode 4: Quinty K, Quinty B, Lauren, Tatum en Denise: 50 – 47 (10 – 17)

Ik ben heel trots hoe we de nieuwe aanval hebben opgepakt en hoe goed we weer gespeeld hebben. Een aantal weken geleden verloren we nog met 18 punten en stonden we de hele wedstrijd met 20 punten of meer achter. Nu dus spannend gemaakt. Volgende week is de laatste wedstrijd tegen HOC. Ik hoop dat ie doorgaat, want HOC heeft al een paar keer naar tegenstanders gebeld dat ze geen spelers genoeg hebben.

Denise: 6 uit 8 vrije worpen.