Een aantal weken geleden speelden we tegen deze tegenstander en verloren met 72 – 30. Dat is ons referentiepunt voor vandaag. Ondertussen zijn we aanvallend bezig met een split the post spelletje en moeten we vooral verdedigend verbetering laten zien. Club 2000 is sportief en meldt ons dat ze te weinig spelers hebben, dus dat 1 speler de hele wedstrijd moet spelen en anderen 3 periodes achter elkaar. Je kunt dan de wedstrijd gewonnen verklaren voor Probuild, maar winst of verlies is zo onbelangrijk bij de U12. Waar ik wel slecht tegen kan is dat de tegenstander slecht verdedigd. Ze staan zo ver van hun man af, dat het eigenlijk een zone wordt. Aangezien ze allemaal langer, sneller en serker zijn, is dat voor ons een handicap. Daarmee kunnen we slechter laten zien wat we aanvallend geleerd hebben. Maar goed, de spelers van de tegenstanders doen dat niet expres. Ze moeten gewoon nog wat meer leren dan wij. Want wij hebben echt geweldig verdedigd. Allemaal snelle jongens, die soms een kop groter zijn, gewoon onder de 50 punten gehouden.
Periode 1: Anne, Sanne, Quiny K, Quinty B, Lauren: 6 – 12
Periode2: Anne, Quinty K, Quinty B, Tatum en Denise: 10 – 21 (4 – 9)
Periode 3: Sanne, Quinty K, Lauren, Tatun en Denise: 21 – 33 (11 – 12)
Periode 4: Anne, Sanne, Quinty B, Lauren en Denise: 27 – 47 (6 – 14)
Vooral periode 3 goed gespeeld. We gaan langzamerhand de situaties herkennen, zoals we dat ook al geleerd hebben bij de give and go en de pick&roll.