Mu16-1: Hoofddorp tegen Probuild Lions

Hoofddorp dagje afgelopen zaterdag. Voor de Mu16-1 zonder Beau en Marit tegen BV Hoofddorp waar het vorige weekend al van verloren was. Het begin gaat gelijk op, tot 5 – 4 en 9 – 9. Aan beide kanten worden wat vrije worpen gemist, maar dan opeens gaat het lopen bij Probuild. Delicia komt veel door met drives en scoort of mag aanleggen vanaf de vrije worplijn. We lopen uit tot 13 – 19 bij rust. Ik denk een onverwachte voorsprong. In de tweede periode loopt het nog steeds niet bij de thuisploeg en lopen we nog verder uit, tot 13 – 22 en 17 – 24. Op dat moment gaat Hoofddorp pressen. Afwisselend een 1-3-1 en een 1-2-2 press. Het duurt veel te lang voordat we de oplossing gevonden hebben. Die is niet dribbelend, maar passend te vinden, maar dan moet je wel op de goede positie staan. Door de press af te wisselen zorgt Hoofddorp ervoor dat die posities steeds anders zijn. Zij scoren 14 punten op rij en het staat 31 – 24. Halverwege de wedstrijd komt er 33 – 26 op het scorebord met een periodestand van 20 – 7. Het niet op tijd omschakelen en het niet kunnen vinden van de juiste oplossingen zie ik op de training overigens ook.
De derde periode gaat Niene vd Velde zich nadrukkelijk met de score bemoeien door twee driepunters aan te laten tekenen. Hoofddorp heeft vanaf dat moment zo’n 3 a 4 speelsters die regelmatig scoren en Probuild kan daar weinig tegenover zetten en mist vooral Beau en Marit. Na de derde periode is de stand nog dragelijk, nl 51 – 41, maar in de vierde komen er voor ons nog maar 5 bij en voor Hoofddorp 20. De eindstand dus: 71 – 46.
Terechte uitslag voor Hoofddorp en ik denk dat Linda, de coach, goed bezig is met deze dames. Dit is een lange aanloop naar de rayon kampioenschappen op 7 en 8 mei.
Op de site van Hoofddorp zullen ongetwijfeld weer mooie foto’s te vinden zijn.
Delicia, 12 punten
Vrije worpen: 15 uit 25