Twee weken geleden verloor Hoofddorp met grote cijfers van HLB en vorige week won Probuild van HLB. Maar vandaag komen de Hoofddorpsen met twee speelsters die nog jong zijn maar wel al met de U18 meespelen. Ze zijn niet super balvaardig, maar wel groot. Het begin is duidelijk voor de gasten. Nina scoort tweemaal, Thelma 1 vrijeworp en Roos scoort en dat is het. Hoofddorp zet daar 17 punten tegenover. Stand dus 7 – 17 na tien minuten. Maar het ergste is nog dat we maar heel kort man to man gespeeld hebben en veel te snel terug moeten in een zone.
Dan de tweede periode. Hoofddorp scoort tweemaal, plus een vrije worp, en dat is het. Probuild zet daar 17 punten tegenover. Esmee scoort 6 punten in deze periode, Thelma scoort een drietje. Stand: 24 – 22 (17 – 5)
Opvallend weinig fouten (gefloten) aan beide kanten en weinig vrije worpen dus.
De derde periode is uiteindelijk in evenwicht. Echter, na 7 minuten staan we 38 – 30 voor en dat kunnen we niet vasthouden. Niene van de Velde brengt eigenhandig Hoofddorp terug in de wedstrijd met twee driepunters op rij. 38 – 36 (14 – 14) dus en een gemiste kans voor Probuild, gewoon omdat we niet meer scoren. Aanval loopt wel, maar of de verkeerde beslissing wordt genomen, of het schot is mis.
De vierde periode is een kort verhaal qua wedstrijd. Thelma scoort 2 vrije worpen en een driepunter. Het staat dan 43 – 36. Hoofddorp neemt een time out met nog 6 minuten op de klok. en na die timeout lukt helemaal niets meer aan Landsmeerse zijde. Esmee scoort nog eenmaal en dat was het dan. Van 43 – 36 wordt het 45 – 45 en Hoofddorp gaat er op en erover: 45 – 54 (7 – 18). Veel scores van Niene van de Velde en Esther Fokke, alhoewel die misschien wat laten liggen op de vrije worp lijn.
Dan de sfeer. Ik ben geen ouder van deze meiden, dus heb misschien wat meer afstand. Maar mijn dochter basketballt ook en je ziet mij nooit zeuren. Over twee speelsters die naar een bal duiken en dan is het altijd een schandalige overtreding van de tegenstander. Of bij iedere dribbel ‘lopen’ roepen. Of heel vrolijk worden als bij de tegenstander er iemand uit moet met 5 fouten. Het opportunisme van sommige ouders kent geen grenzen en ik kijk er altijd met verbazing naar en kan niet altijd mijn mond houden. Volgens mij ben ik ook altijd sportief, ook als er een speelster bij de tegenstander zich blesseert. Nu ja, doe er maar mee wat je wilt. Ik heb van de Landsmeerse ouders niet veel negatiefs gehoord overigens.

Het belangrijkste is dat we spannende wedstrijden spelen, omdat we daar van leren. In dit stadium vind ik (op persoonlijke titel dus) dat belangrijker dan winst of verlies. Zo had ik niet zoveel met de winst op HLB door de manier waarop die tot stand kwam en kan goed leven met dit verlies.
Vrije worpen: 4 uit 9
Hier de video (ook voor Hoofddorp, aangezien de accu van hun camera leeg was).