Vorige thuiswedstrijd tegen HLB ging verrassend naar Probuild. Maar de Heldersen waren niet compleet, dus weten we nog niet waar we staan. Nu is HLB wel compleet en wij niet helemaal, want Deveney is er niet bij. Thelma, Nina, Beau, Delicia en Esmee zijn de starters. Het begin is ook voor hen, want via 3 – 0 wordt het 6 – 4 en 12 – 6. Niet dat het spel bij ons zo sprankelend is, maar vooral de onzekerheid bij HLB valt op. Dat lijkt niet helzelfde team als in de eerste wedstrijd in Den Helder. Toch zijn de laatste 2 minuten voor de gasten, met een 0 – 9 run, wat na 1 periode 12 – 15 oplevert.
De tweede periode geeft een gelijkopgaande strijd tot de 6e minuut: 22 – 23. De volgende 5 scores zijn voor HLB en staat het 22 – 33. Nina en Delicia weten daarna nog te scoren en de stand in de rust is 26 – 35. Met de reputatie van Den Helder in het achterhoofd geen slechte uitgangspositie, maar gezien het spelbeeld (een onzeker HLB en een slordig Probuild) zit er meer in.
In de derde periode gaat Marit zich wat nadrukkelijker met de score bemoeien en via drie scores, waarvan 1 drietje, plus een drietje van Beau wordt het 41 – 47. In de laatste minuut van de derde periode scoort Beau nog twee keer, wat de stand op 45 – 47 brengt. Het is weer een wedstrijd.
De vierde periode is Beau goed op dreef. Zij scoort 7 punten en het staat 57 – 56 met nog drie minuten op de klok.
Twee vrije worpen van Delicia maken het 59 – 56. HLB scoort snel tegen en Marit antwoordt door het 61 – 58 te maken. 1 vrije worp en een veldscore van Den Helder trekken de stand gelijk. Dan is op de video de score van Delicia te zien, nothing but net. 63 – 61. Esmee maakt nog een vrije worp en op de video is te zien dat ze de tweede mist. Bij 64 – 61 is er nog een time-out. De eerstevolgende aanval wordt echter door hen verprutst en HLB gaat pressen. Het videoverslag laat zien dat Delicia makkelijk vrijkomt en de bal krijgt. Daarna zouden de 23 seconden uitgespeeld moeten worden, maar HLB komt nog 1 maal in balbezit en krijgt nog kans op een noodschot. Die gaat mis en zien we een blije Landsmeerse Mu16.

Scores:
Beau 25 pnt
Marit 14 pnt
Delicia 13 pnt
Vrije worpen: 12 uit 24.