De Mu12-1 spelen tegen de subtop van de Ju12 in onze omstreken. Dat vergt wat aanpassing in de manier waarop we spelen, als het gaat om agressie en assertiviteit. Iedere week gaat het een beetje beter en niemand kan voorspellen waar dat toe leidt aan het einde van het seizoen. De wedstrijden tot nog toe gingen met veel punten verschil naar de tegenstander. 30 – 86 tegen Hoofddorp, 30 – 72 tegen Club2000 en 45 – 79 tegen Probuild Lions. Amsterdam Ju12 is een goede graadmeter waar we staan, want zij staan ongeveer gelijk met onze jongens en Club 2000. Hoofddorp is het sterkste team en HOC staat met ons onderaan. Vandaag moeten we progressie laten zien, na weken trainen op verdedigen, met hulp van Molly.

Periode 1: Lois, Quinty K, Quinty B., Lauren en Denise: 8 – 22

Periode 2: Lois, Anne, Quinty K, Quinty B., Tatum: 22 – 32 (14 – 10)

We laten dus zien dat we mee kunnen spelen en zelfs een periode kunnen winnen. We staan nog niet op ons best te verdedigen en soms geven we een foute pass. Daarbij nog wat te passief als er geknokt moet worden. De tegenstander moet het hebben van Toni Boltini circus moves en tegen de tegenstander aanhangen ipv verdedigen. We weten al dat daar in de uitwedstrijd niet voor gefloten gaat worden. In de rust spreken we af wat actiever op losse ballen te duiken en beter in de verdediging te gaan staan. Op de eerste 4 minuten in de tweede helft na lukt dat heel goed. Die eerste minuten scoren wij niet en zij 8 punten (22 – 40), maar daarna pakken we het goed op.

Periode 3: Lois, Anne, Lauren, Tatum en Denise: 28 – 50 (6 – 18)

Periode 4 laten we zien wat verdedigen is. Gelukkig sluiten we op deze manier de wedstrijd af en gaan we de volgende wedstrijd vanaf dat nivo verder.

Periode 4: Anne, Quinty K., Quinty B., Lauren en Denise: 52 – 68 (24 – 18).

Als je alle wedstrijden op een rij ziet, maken we steeds meer punten en de tegenstander steeds minder. Dat heet progressie.

De scheidsrechters lieten het afweten vandaag. Ike moest gebeld worden en had een andere tijd in gedachten. Gelukkig was ze op tijd nog naar de hal komen racen. De andere scheidsrechter helemaal niet gezien. Onbetrouwbaarheid is hardnekkig. Marjan heel erg bedankt dat je naast het team managen ook wilde fluiten vandaag.

Hier de video: