Omdat we niet iedere keer een ‘dealtje kunnen maken’, moesten we deze keer maar weer eens aan de bak, na onze overwinning op HLB vorige week. Zoals zo vaak is het begin slecht. Er worden wel rebounds gepakt, maar tevergeefs, want alle schoten van (zeer) korte afstand gaan mis. Zie ook de video. Thelma scoort 4 punten en Delicia en Beau tellen daar ieder 1 vrije worp bij op, wat de stand na 10 minuten brengt op 16 – 6. We moeten dus weer veel te snel omschakelen naar zone wat overigens de tegenstander behoorlijk van slag brengt. Vanuit de zone pakken we veel intercepties en mogen dan een lay-up maken. Van 16 – 11 wordt het 18 – 16 en 24 – 23 en dus weer een wedstrijd. Het einde van de eerste helft is voor Delicia met 5 uit 6 vrije worpen. Ruststand: 29 – 28. Bij ons is dan het gevoel dat we hier makkelijk moeten kunnen winnen.

Maar Wildcats is een vechtploeg en verdient alle respect voor de manier waarop ze maar door blijven gaan, ook als het minder gaat. Aanvallend moeten we aanpassingen doen aan de setplays, maar die pakken over het algemeen goed uit. Daar ligt het niet aan. Wel aan het missen van layups, het maken van onnodige fouten en het weggooien van de bal. Veel turnovers dus en dat is een teken van onervarenheid. Het mooie is wel dat we iedere wedstrijd er voor moeten gaan, waarmee die ervaring snel opgedaan wordt.

Dan de derde periode. Veel scores van Thelma en Nina, terwijl Beau maar niet in de wedstrijd wil komen. 31 – 36 wordt het en daarna 40 – 38. Thelma en Nina zorgen voor 40 – 46 maar het einde is voor Wildcats: 46 – 46. De scheidsrechters fluiten voor ongelofelijk veel fouten, waardoor er vaak van de vrijeworplijn geschoten mag worden. Tot op driekwart van de wedstrijd gaat ons dat goed af: 18 uit 27, vooral door Thelma (7 uit 9) en Delicia (7 uit 10). Maar in het vierde kwart, wanneer de vermoeidheid meer een rol gaat spelen, stopt de productie en wordt er nog maar 6 uit 14 geschoten, dat zijn er 4 te weinig. Van de 43! vrije worpen, worden 24 punten gemaakt. Maar er gebeurt nog van alles. Beau krijgt een opzettelijke fout. Die staat op de video (9:12). Ze raakt de bal kwijt op de middellijn en probeert de lay-up zo moeilijk mogelijk te maken. Het kan zijn dat ze contact maakt, het kan zijn dat ze een slaande beweging maakt, maar opzettelijk? In deze fase is 2 vrije worpen plus balbezit killing. Daarbij komt nog een technische fout voor Delicia, omdat ze te heftig reageert op haar 5e fout. Niet dat ze iets zegt tegen de scheidsrechter, maar vol ongeloof verbergt  ze haar gezicht in haar handen. Dit geeft 2 maal voor de fout, plus 2 maal en balbezit voor Wildcats. Daarna moeten we in de noodstand en dan weet je dat het pompen of verzuipen wordt. Tot 51 – 51 gaat het gelijk op, maar daarna, door de hierboven beschreven incidenten, wordt het 59 – 51 en is eigenlijk de wedstrijd gespeeld. De eindstand is 61 – 56.

Aan de ene kant een terechte beloning voor het harde werken en , volgens mij, het goede coachwerk bij Wildcats en een afstraffing voor de ploeg die niet altijd bij de les was (op 1 periode na) en teveel turnovers produceerde en slechte beslissingen nam. Aan de andere kant blijft het gevoel dat op het moment dat het spannend is, de calls te snel in ons nadeel waren (opzettelijk, technisch). Voor de stand is de uitslag voor beide partijen niet meer belangrijk en dan rest alleen nog de opgedane leermomenten en ervaring.

Nina 15 punten, Thelma 13 punten, Delicia 12 punten.

Vrije worpen 24 uit 43.