Vanwege de sneeuwval en de toestand van de wegen is de westrijd op 18 december niet doorgegaan. Vandaar een inhaalwedstrijd op vrijdagavond. Dit betekende wel dat Johan helaas niet aanwezig kon zijn en wij dus geen beeldverslag hebben van de wedstrijd.

18.00 uur zijn we vertrokken en vrijwel zonder file om 19.15 uur in Rosmalen aangekomen, dat viel mee. Daardoor was er tijd genoeg om te acclimatiseren en konden we om 20.30 uur beginnen.

BE ging voortvarend van start en na 3 minuten stond het 9-3 en in de 7e minuut 15-8. Vooral nummer 8 van BE was gevaarlijk, scoorde makkelijk en wist ook haar medespeelsters van goede passjes te voorzien. Probuild herpakte zich echter en na de eerste periode stond het 15-12.

In de 2e periode waren de eerste drie minuten voor Probuild (ook wij hebben een nummer 8 ) en zo was de stand weer gelijk 22-22.

Verdedigend kon het beter bij Probuild en de scheidsrechters waren streng, zodat BE alleen al in de 2e periode 11 vrije worpen mocht nemen (7 raak). Eindstand 2e periode 36-31

Na de rust waren de eerste drie minuten weer voor BE en zo werd de grootste voorsprong van BE 43-32. Probuild werd wakker en na een 14-0 run (een drietje van Thelma, 8 punten van Beau en een drietje van Delicia) stond het in de 8e minuut weer gelijk. Eindstand 3e periode 53-50.

Weer begon BE sterk in de 4e periode en in de 4e minuut keek Probuild aan tegen een achterstand van 63-57. Tevens viel Beau uit met een enkelblessure.

Echter, de wil om te winnen was zo sterk, dat BE niet meer door de verdediging kwam. In de 6e minuut kwam Probuild langszij (65-65) en door steals van Delicia en Nina konden we scoren. Ook Esmee en Deveney scoorden op koelbloedige wijze, zodat wij uiteindelijk met de winst er vandoor gingen. Eindstand 67-73. De blijdschap was groot, mooi om te zien dat er zoveel passie bij de meisjes zit. Als team hebben jullie goed gepresteerd vandaag!

Kortom een spannende sportieve wedstrijd, waarvan het publiek van beide teams heeft genoten.

Roos, fijn dat je erbij was en hopen dat je snel weer kunt meetrainen.

Scores: Beau (nummer 8)26, Delicia 16, Thelma 12

Nummer 8 van BE 29 punten!

vrije worpen BE 18-24!, Probuild 14-25