Onze warming up geeft al aan wat we doen in de aanval: Pick&Roll, oftewel een screen en dan afrollen. Dan zijn weer vele mogelijkheden te vinden om te scoren en we komen steeds verder. Nog mooier is dat we kunnen afwisselen met een andere aanvalsvorm: Give&Go, oftewel een een-tweetje. Alleen de tegenstanders zijn sterker, sneller, groter en we compenseren niet genoeg om de wedstrijden spannend te maken. Toch zie ik nu dat we aanvallend steeds beter gaan. Alleen verdedigend moeten we beter ons best gaan doen. Aangezien we weer eens drie weken geen wedstrijd hebben, moeten we in de training de puntjes op de i gaan zetten. Gelukkig helpt Molly ons daarbij.

Periode 1: Lois, Sanne, Quinty K, Quinty B en Tatum: 10 – 22
Periode 2: Anne, Quinty K., Quinty B., Lauren en Denise: 26 – 43 (16-21)
Periode 3: Anne, Sanne, Quinty B, Lauren en Denise: 35 – 67 (9 – 24)
Periode 4: Lois, Anne, Quinty K, Lauren en Tatum: 45 – 79 (10 – 12)

In de derde periode hield ik het positieve coachen niet meer vol. Het ging te slecht. Op de video is ook goed te zien dat we heel slecht verdedigen en dat heeft niets met kunnen te maken, maar met willen. In de vierde periode pakten we het weer goed op. Veel goede dingen gezien, zoals pick&rolls die heel goed afgemaakt werden. Leuk ook dat we kunnen omschakelen naar een give&go. Alleen moet iedereen in de timeout dan wel even opletten, zodat we allemaal hetzelfde doen. Op de bank moeten we meer oog hebben voor wat onze teamgenoten doen ipv kijken wie welke zool onder zijn schoen heeft.

Hier de video: