In de 1e ronde van de competitie hebben wij kansloos verloren van Aalsmeer. Een enorm lengte verschil was daar destijds debet aan. De meiden van Aalsmeer bleken nog niet gekrompen toen wij afgelopen zaterdag tegen hun moesten aantreden. Met Kirsten en Gosja geblesseerd,  Nadine de hele week ziek geweest, startten wij de wedstrijd.

Meteen bleek weer dat we het ruim moesten afleggen in de rebound. Vooral verdedigend konden we geen vuist maken. Al na 7 minuten een achterstand van 4-17.  Toen werd besloten om een man-to-man over het hele veld te gaan. Het kost wat kracht maar dan heb je ook wat. Al snel wisten we regelmatig de bal te veroveren en door uitstekend samenspel de lange meiden van de tegenpartij te omspelen.

Toen Rachel, Richelle en Iris 3-punters begonnen te raken begon het pas echt te lopen. Inmiddels waren Ike en Nadine het gevecht onder het bord aangegaan uitstekend geholpen door Ruby en Ginger. (was iets verlaat i.v.m. magnetron problemen) Met de rust was het weer een wedstrijd. 29-31.

Gelukkig kwamen onze bankspeelsters Marit en Esmee erbij. De press begon zowel fysiek als het aantal persoonlijke fouten zijn tol te eisen.  Het 3e kwart ging aanvankelijk gelijk op maar in het 2e deel was Esmee zeer nadrukkelijk aanwezig onder het bord. Ook Rachel schoot weer een 3-punter raak en wij kwamen voor het eerst van de wedstrijd voor 44-43.

Het 4e kwart werd een slijtage slag. Onze meiden voluit op de press tegen een Aalsmeer wat de druk niet meer aankon. Marit wist een aantal malen te scoren.Vier meiden van 1,90 bij de tegenstander maakt haar niets uit. We liepen uit naar 56-50. Inmiddels met 3 speelsters met 5 fouten aan de kant perste Aalsmeer er nog een eindsprint uit maar verder dan 56-54 kwamen ze niet.

Iedereen heeft gescoord in deze wedstrijd. Uitstekend gespeeld meiden.

Scores:

Ike  10

Rachel 9 (3 x 3-punter)

Richelle 8

Esmee  7

Marit  7

Nadine 6

Iris  5

Ginger  3

Ruby  1

Harry