Gistermiddag speelden wij de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie, aangezien dit het eerste verslag is van het seizoen 2010-2011 is het misschien leuk om even terug te kijken op de eerste seizoenshelft.

Het seizoen 2010-2011 begon voortvarend, we waren het afgelopen seizoen kampioen geworden en het team bleef nagenoeg hetzelfde; alleen Maarten stopte vanwege een slepende knieblessure* en Dennis stopte er ook mee. Daarbij kwam dat wij sinds jaren weer eens begonnen met een vaste coach en trainer! En niet zomaar één, we werden (tropisch) verrast met de Argentijn Alejandro Bastarachea.

Alles leek voor de wind te gaan,  we hadden eindelijk een vaste(en bovendien ook goede) trainer/coach, we waren compleet bij trainingen en we wonnen ook wedstrijden:  zo werd er uit bij Akrides, thuis tegen Spaarndam en uit bij Hillegom gewonnen.

Na drie wedstrijden stonden we dus ongeslagen bovenaan. Helaas ging het na deze drie wedstrijden fout: Renzo stopte door zijn werk(dat hem verhinderde om op zaterdag te spelen en te kunnen trainen) en verloren we thuis van KTC, in een wedstrijd waar de emoties bij sommigen erg hoog opliepen.  Ook de opkomst bij trainingen liep terug.

De week erna speelden we uit bij Sea Devils in Castricum. Een dieptepunt in mijn ogen, zo wist Eugene niet eens dat we moesten spelen terwijl hij de tenues had, waardoor we last-minute oude Dames 1 tenues hebben moeten gebruiken(wat overigens erg sexy was bij sommigen). Met vijf man vertrokken we richting Castricum en werden we genadeloos afgestraft(43-78).

De week erna volgde er slecht nieuws van Alejandro, die ons vertelde dat hij ons zou verlaten omdat zijn verblijfsvergunning was afgelopen. Hierdoor zaten we weer in hetzelfde schuitje als de voorgaande seizoenen; geen vaste coach/trainer.

Onder leiding van Adri Willemzorg, Rolf Burgert, Ferdinand van Veen en Daan van Veen wonnen we de daaropvolgende wedstrijden gemakkelijk en wil ik bij deze iedereen die ons team gecoacht heeft even bedanken namens het team.

De tweede seizoenshelft begon overigens met goed nieuws! Zo hebben wij een nieuwe speler kunnen verwelkomen! Ming is zijn (roep)naam en heeft gisteren al zijn debuut gemaakt.

O ja over de wedstrijd van gisteren, die wonnen we met 40-31 van de eeuwige rivaal Lely.

Met vriendelijke groet,

Douwe van Veen

*: Maarten werd uiteindelijk gediagnosticeerd met een goedaardige tumor in zijn been waaraan hij inmiddels succesvol geopereerd is en hij heeft inmiddels de training hervat bij de Heren 2. Hij is van plan om volgend seizoen (nog) afgetraind(er) en wel weer te beginnen met wedstrijden te spelen.