De wedstrijd daar leverde een niet behandeld protest op, omdat de scheidsrechter zijn eigen ideeen had over de spelregels en de toepassing daarvan. Dit had betrekking op vrije worpen bij 5 teamfouten en de 14 seconden regel bij de schotklok. En we speelden daar niet een echt gelukkige wedstrijd. Om nu van het begin af aan in de wedstrijd te zitten en te blijven zette Laki meteen een zonepress neer. Daarmee haalden we een aantal keren extra balbezit en konden we zo bijblijven. Via 12 – 6 naar 12 – 12 naar 18 – 20 en na tien minuten staat er 22 – 20 op het bord.
De tweede periode begint sterk, 28 – 22, mede door veel scores van Delicia en zij schiet haar vrije worpen er ook in. Dat verzuimt Crackerjacks overigens en zo wordt het verschil gemaakt: 32 – 24. Er worden nog wat scores uitgewisseld en met rust staat er 38 – 31 op het formulier. Crackerjacks is nog niet afgeschud en er zal in de tweede helft nog wat werk verzet moeten worden.
Verdedigend gebeurt dat ook, of misschien laat Crackerjacks wat veel liggen in de aanval. Als je de wedstrijd vanuit hun perspectief ziet weet je dat ze veel kansen krijgen en die niet benutten. Lay-ups, scores onder het bord, tweede kansen na een rebound. Zij maken maar 3 punten de derde periode en wij 13. Zo staat het opeens 51 – 34 met nog 1 periode te spelen.
De vierde periode geeft Laki de speelsters die de laatste tijd weinig tot geen speeltijd gehad hebben de kans. Crackerjacks komt 5 punten terug, maar de overwinning komt niet meer in gevaar.

2 punten in deze competitie zijn duur en omdat Hoofddorp van Binnenland wint en Black Eagles verrassend van Lokomotief zijn er vier teams die gelijk staan en is zelfs de tweede plek haalbaar. Aangezien wij nu met meer punten verschil gewonnen hebben van Hoofddorp en Crackerjacks dan dat we verloren hadden, hebben we ook daar een onderling voordeel. Ton Kallenberg zal ons dus weer een serieuze kandidaat moeten gaan vinden voor de bovenste vier. (http://girlshoop.wordpress.com/)

Scores: Delicia 24 pnt, Beau 12 pnt, Nina 10 pnt
Vrije Worpen: 12 uit 18!!

De video: