Niemand, maar dan ook echt niemand was er bij de wedstrijd vandaag. We lieten het kaas van het brood eten. Zagen onze eigen kansen niet, verdedigden niet goed en eigenlijk zag je het al bij de warming up. Slap, langzaam. Ligt het aan het tijdstip en de dag? Aan de hal? Twee jonge scheidsrechters leidden de wedstrijd, deden dat op zich niet slecht, en werden ook begeleid door een ervaren volwassen scheidsrechter, die overigens ook de Miniregels kent. Kunnen we nog wat van leren.
Periode 1: Anne, Sanne, Quinty K, Quinty B, Tatum: 14 – 4
We kwamen er niet aan te pas. Scoorden bijna niet en dat kwam omdat we vaak makkelijk 1 tegen 1 konden, maar dan maar bleven kijken naar de organisatie in de give and go en de pick and roll. Die organisatie is er voor om situaties te creeren die er gewoon al waren zonder dat we wat deden. De tegenstander verdedigde heeeel slecht, wat neerkomt op een Heren3 zone. Dat klinkt makkelijk, maar is juist heel moeilijk tegen te spelen, als je nog niet zo goed van afstand kunt schieten.
Iets later, maar ruim op tijd kwamen Lauren en Denise bij het team om de 2e periode te spelen.
Periode 2: Lois, Sanne, Lauren, Tatum en Denise: 37 – 15 (23 – 11)
We scoren nu zelf wat meer, maar omdat we steeds maar proberen om krampachtig de afrollende speelster aan te passen, of dat nou kon of niet, lopen de Club 2000 jongens de ene lay-up na de andere, waardoor we alleen maar verder achterop komen. Op de training, en ook in de warming up, hebben we lang geoefend op mogelijkheden die er zijn buiten de afrollende speelster. Maar hij werd gewoon naar de verdediger gespeeld die daar dankbaar gebruik van maakte.
Periode 3: Lois, Anne, Quinty K, Lauren en Denise: 52 – 27 (15 – 12)
Onze beste periode, waarin we laten zien zeker niet slechter te zijn. Maar het is heel moeilijk om ons spel te spelen, als de verdediger 3 meter van je af staat en je gewoon op staat te wachten. Omdat ie minstens 1 kop groter is, wordt je dan gewoon geblocked. Maar feit blijft dat we niet fanatiek en alert genoeg waren vandaag.
Periode 4: Anne, Sanne, Quinty B, Lauren en Tatum: 72 – 30 (20 – 3)
Desastreus deze periode. Layups mis, niet zien dat de tegenstander de weg naar de basket niet verdedigd, maar toch gewoon tegen aan blijven dribbelen, passen in de handen van de verdediger, niet opletten en alvast maar naar de aanval rennen, zonder te weten wie er in balbezit is, etc.

Zie ook de video: