Wij begonnen in de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Spaarndam.  Gosja, Nadine en Iris afwezig.

Richelle, Ruby, Rachel, Ike en Kirsten starten in de basis en al snel was de wedstrijd op gang. Spaarndam wist onze man-to-man te ontwijken en scoorde er meteen lustig op los. Wij daarentegen lieten ons niet verrassen door hun zone. Meteen speelden we de bal goed rond tot er een goede schietkans kwam. Rachel wist 3 maal op rij een  3-punter raak te schieten.  Tussenstand 9-8.  Minder was dat Kirsten inmiddels met een vervelende blessure aan de kant zat. Enkelbanden verrekt bleek later.

Gelukkig waren Esmee en Marit ons komen versterken en konden wij toch lekker doorwisselen. Rachel bleef doorgaan met het goede schieten gesteund door Richelle en al spoedig besloot Spaarndam de zone wat wijder te zetten. Hier had Ike meteen het antwoord op en scoorde diverse malen onder het bord.

De rust kwam met een 37-19 voorsprong.

In het de 2e helft werd het niet meer spannend. Spaarndam bleef volharden in de zone en wij speelden rustig samen, net zo lang tot er een goede mogelijkheid kwam om te scoren. Eindstand 60-27.

Marit en Esmee bedankt voor het invallen en Kirsten veel sterkte met de blessure.

Scores:

Rachel  19  ( 5×3-punter)

Ike    14

Richelle  12

Esmee  7

Ginger 4  ( 2 punten hiervan dankzij een uitstekende score van Spaarndam in eigen basket!!)

Marit 4

Harry