Verslag MU-20

Het MU-20 team van dit jaar bestaat uit een mengeling van meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 19.
Meisjes die stuk voor stuk al voorlange tijd aan de vereniging gebonden zijn en plezier hebben in het spelletje.
Door grote inspanningen van onze voorzitter is er uiteindelijk dan gestart. Niet onder ideale omstandigheden daar vooral de trainingstijden problematisch waren en zeer slecht in te passen waren in het drukke sociale leven van de meiden. Echter dit hoort er op deze leeftijd allemaal bij. Er is natuurlijk meer als basketball. Veel meer weten sommige meiden inmiddels….
We zijn enthousiast gestart met de groep en al bleek dat men vooral erg aan elkaar moest wennen. Dat proces hebben we inmiddels achter de rug en de laatste wedstrijden laten we zien dat het samen strijden voor de overwinning voorop is komen te staan.
De eerste helft van het seizoen hebben we afgesloten met een wedstrijd tegen de Harlemlakers.
Het 1e kwart begonnen we wat aarzelend. Harlemlakers bleek over een makkelijk scorende speelster te beschikken en het kostte enige moeite om hier een antwoord op te vinden. Het werd steeds meer en meer een wedstrijd. Nadine was zeer dominant in de rebound aanwezig. Prima geassisteerd door Ginger Ruby en de beetje zieke maar
altijd gevaarlijk Ike.
Rust 21-31 voor Harlemlakers.

Inmiddels hadden Iris en Richelle het tempo flink opgevoerd en lieten zij samen met Rachel de ene score na de andere aantekenen.
Harlemlakers nam regelmatig time out maar de meiden van Landsmeer gingen gewoon onverstoorbaar door en het 3e kwart werd winnend afgesloten maar nog steeds geen voorsprong. 38-46.
Het 4e kwart was het beste van het seizoen tot nu toe. Alle spelers zijn in het 4e kwart in het veld geweest en bijna allemaal gescoord. Grote klasse.
In de 5e minuut stond het al gelijk 48-48 en dit bleef zo gelijk opgaan tot 1 seconde voor tijd.
Wat er toen gebeurde is meteen mijn scheidsrechterstip voor deze week: Wijs altijd de speelrichting op van de partij die je van plan bent de bal te geven!
Eindstand 56-58.

Volgende week begint onze nieuwe competitie en meiden, we gaan echt voor de bovenste plaatsen strijden!

Scores:

Rachel 14 ( 4 driepunters)
Iris 12
Richelle 10 (1 driepunter)
Nadine 5
Ike 9
Kirsten 4
Ginger 4

Helaas bereikte ons het bericht dat Gosja voor lange tijd is uitgeschakeld. Wij wensen haar het allerbeste en hopen dat ze snel weer op het veld staat.

Harry