In de Rayon Mu16 competitie is er een groot veld van teams dat een gelijk aantal punten heeft. Alleen HLB accountants steekt er ongeslagen met kop en schouders bovenuit en de tweede, Lokomotief, maakt duidelijk aanspraak op die plek. In de uitwedstrijd verloren we met 7 punten en was er veel te doen over de regels. Met het terugtrekken van Grasshoppers, zijn er nu 8 teams over. De bovenste vier en de onderste vier spelen uiteindelijk nog een hele competitie. Het is dus zaak om bij de bovenste vier te eindigen en daarom is het belangrijk nu alle punten te pakken.

Het begin is voor Lokomotief, maar niet zo duidelijk als in de uitwedstrijd. Bij 8 – 14 is er een kentering en neemt Probuild het heft in handen: 19 – 15. Na nog een score van Lokomotief heeft Probuild balbezit met minder dan 24 seconden te spelen. Dan moet je er voor zorgen dat je die 24 seconden uitspeelt en Lokomotief niet meer in balbezit laten komen. Er wordt echter een snelle aanval gespeeld en Lokomotief komt weer in balbezit. In de zoemer wordt er nog een driepunter gescoord, waarmee de stand 19 – 21 wordt. Foutje van de spelverdeler die je duur kan komen te staan, maar ook weer een goede leerschool. Vrije worpen 5 uit 6 tot op dat moment, en dat maakt nu net het verschil, Lokomotief maakt er namelijk van de 12 maar 3.

Periode 2 loopt Probuild uit tot 6 punten voorsprong: 30 – 24. Lokomotief mist nog steeds veel vrije worpen ( 4 uit 9 deze periode). Na een 6 – 0 run van Probuild is er zo maar 10 punten verschil: 36 – 26. Lokomotief komt terug met 5 punten en de ruststand is: 38 – 31.

Periode 3 scoort Probuild maar 6 punten, echter wordt Lokomotief ook op 10 gehouden, waardoor het 44 – 41 wordt aan het einde van deze periode.  Weer een spannende wedstrijd dus.

In de vierde periode gaat het in golfbewegingen, 4 punten van Probuild, 6 punten van Lokomotief, 4 punten van Probuild en het staat 52 – 50. Dan komt Lokomotief weer in balbezit en hebben ze eigenlijk de wedstrijd voor het grijpen. Maar, zoals ook op de video te zien is, verslikt Lokomotief zich in die kans en verspeelt de bal. In de daaropvolgende Probuild aanval wordt er een fout gemaakt op Beau, die de eerste vrije worp nog mist, maar de tweede raakt. De drie punten voorsprong worden niet meer weggegeven en de punten blijven in Landsmeer.

Hoofddorp, Crackerjacks en Binnenland hebben nu 8 punten uit 9 wedstrijden. Dan Probuild met 8 punten uit 8 wedstrijden. Daarboven Lokomotief met 10 punten uit 9 wedstrijden en op de eerste plaats het ongeslagen HLB. Dat betekent dat Hoofddorp, Crackerjacks, Binnenland en Wildcats (8 uit 10) samen met Probuild gaan uitmaken wie zich bij de bovenste 2 voegen. Echter, het is een competitie met veel verrassingen, dus is er nog van alles mogelijk.

Delicia 16 punten, Beau 14 punten.

Vrije worpen: 16 uit 22  (Lokomotief 7 uit 26!)