De uitwedstrijd tegen Hoofddorp was er 1 van velen: Terugkomen van een achterstand en niet goed rebounden. Dat was deze keer geheel anders. Er werden heel veel rebounds gepakt en behoudens een 6 – 11 achterstand, leidde Probuild de hele wedstrijd.

Vanaf die stand in de eerste periode scoorde Hoofddorp bijna niet meer en Probuild wel: 23 – 13 na 10 minuten. De tweede periode ging het gestaag door, waarbij Probuild nog 4 punten verder uitliep: 36 – 22 bij rust. Een geheel nieuwe ervaring voor ons. Nu was het zaak om de voorsprong te verdedigen ipv hard knokken om terug te komen. In de tweede periode maar liefst 3 driepunters, van Marit, Nina en Delicia.

De derde periode begint goed en Probuild loopt nog verder uit, tot 18 punten: 44 – 26 halverwege. Daarna echter komt een periode waarin niet gescoord wordt en er alleen kansen ontstaan aan de vrije worplijn. Als je die vrije worpen dan mist en Hoofddorp gewoon de scores meepakt, komen ze toch weer dichter bij: 45 – 34.

De vierde periode begint met een driepunter van Beau en een score van Thelma, waardoor het 50 – 36 wordt. Dat mag toch geen probleem zijn. Maar dat wordt het wel, want we scoren 5 minuten lang niet, zodat het 50 – 47 wordt, met Hoofddorp voor twee schoten vanaf de vrije worplijn. Maar ook die missen ze beide, Probuild gaat naar de zonepress en Hoofddorp komt niet meer tot scoren. Wij missen ook nog veel, waaronder veel vrije worpen, maar of we pakken de aanvalsrebound, of we pakken een steal in de press. Hoofddorp blijft op 47 punten en wij lopen uit naar 58. Dit is allemaal te zien in het videoverslag, inclusief de score van Beau in het eindsignaal.

Met deze overwinning kunnen we weer naar boven gaan kijken en zorgen dat we aansluiting vinden met de bovenste vier.

Scores: Beau 17, Delicia 12

Vrije Worpen: 15 uit 27