Begin volgend jaar wordt de competitie opgedeeld in de 4 bovenste en de 6 onderste ploegen. Die spelen dan verder tegen elkaar. HLB en Lokomotief lijken op te stomen naar plek 1 en 2. Daaronder is het ‘dog eat dog’ en staat iedereen dicht bij elkaar. Probuild heeft nog 2 punten die gepakt kunnen worden in een ‘rematch’ tegen Lokomotief, maar alleen als die punten nog van belang zijn voor de opdeling. Wildcats en Probuild hebben beide 6 punten, waardoor de winnaar zich aansluit bij de bovenste 4 en de verliezer afdaalt naar de plek net boven de vaste nummer laatst: Grasshoppers.

Het begin lijkt voor Probuild. Beau drivet naar de basket en wordt fout afgestopt: score en bonus, 3 – 0. Daarna is het sheet aan onze kant 7 minuten leeg: 3 – 13. We komen vaak genoeg in scoringspositie, maar missen eenvoudige layups en scores onder het bord. De laatste 3 minuten pakken we 2 punten terug en sluiten af met 7 – 15. We moeten alweer veels te snel zone gaan spelen en doen dat dan ook de hele wedstrijd. Is geen sterk bod. Aanvallend moeten we vooral kunstgrepen verzinnen ipv scoren uit standaard situaties. De tweede periode krabbelen we nog wat terug: 20 – 25 bij rust.

De derde periode scoort Wildcats bijna alleen nog uit vrije worpen, maar houden eerst nog de voorsprong: 26 – 32 halverwege. Dan komt de ommekeer als Marit en Beau scores afwisselen: 34 – 34 en 41 – 38 aan het einde van het 3e kwart. De start van het vierde is voor Probuild, we lopen uit naar 49 – 38. Wildcats plaatst een 11 – 0 run en het is 49 – 49 met nog 2 minuten te spelen. Spannend dus (weer). Het einde van de wedstrijd staat op de clip. Bij de stand 52 – 51 scoort Wildcats 52 – 53. Daarna krijgt Paulien nog 2 vrije worpen maar mist die beide. Het einde is tumultueus en de scheidsrechter had in de laatste seconde nog een fout kunnen fluiten, waardoor Beau nog 2 vrije worpen had mogen nemen(vertraagde beelden). Oordeel zelf.
Eindstand: 52 – 53.
Scores: Marit 16, Beau 13. Vrije Worpen: 4 uit 13! (Delicia 0 uit 6)

Altijd zonde natuurlijk zo’n wedstrijd, vooral omdat we nu afzakken naar de onderkant van de competitie en Wildcats aansluiting heeft met de bovenste 4. Maar als we de competitie buiten beschouwing laten en ons concentreren op het opleiden, dan zijn dit soort wedstrijden zeer leerzaam.

Hoofddorp – HLB: 45 – 62
Grasshoppers – Binnenland: 49 – 75
Lokomotief – Crackerjacks 58 – 52

Stand:
1. HLB (8-16)
2. Lokomotief (8-12)
3. Hoofddorp (8-8)
4. Crackerjacks (8-8)
5. Wildcats (8-8)
6. Binnenland (8-8)
7. Black Eagles (8-6)
8. Probuild Lions (8-6)
9. Grasshoppers (8-0)