De wedstrijd van 19 december (eerste kerstvakantieweekend) hebben we op verzoek van Derba verplaatst naar vandaag. Anne is nog herstellende van een operatie en Sanne moest toeteren, Francisca is ziek. Maar daarvoor hebben we twee kanjers uit het tweede: Lois en Jo Anna. Die moeten wel in korte tijd veel nieuwe dingen doen, maar ze leren snel.

Periode 1: Lois, Quinty K, Quinty B, Tatum en Denise: 10 – 4
Periode 2: Jo, Lois, Quinty K, Lauren en Tatum: 26 – 8 (16 – 4)
Periode 3: Jo, Quinty B, Lauren, Tatum en Denise: 39 -12 (13 – 4)
Periode 4: Lois, Quinty K, Quinty B, Lauren en Denise: 57 – 16 (18 – 4)

Deze wedstrijd voor het eerst iets anders gedaan in de aanval dan give-and-go, namelijk het zetten van een screen op de speelster met de ball: Pick and roll. In het filmpje is een mooi voorbeeld hiervan: Lauren zet een screen voor Quinty K, die dribbelt om het screen en wordt afgestopt, maar Lauren rolt af (roll) en krijgt de bal terug. Heel mooi om te zien.
Vrije worpen: Meestal schieten we zo’n 50%. In de clip zie je een mooi voorbeeld hiervan van Lauren die er twee raak schiet.
Zij kwam overigens tot 26 punten, vooral door het goede werk van de anderen en soms het slechte verdedigen van Derba. Maar je moet het eerst nog maar doen.
Ik heb het idee dat we weer een stap gezet hebben naar beter basketball!