Laki moest coachen met de dames in en tegen Tubbergen, dus is vandaag Sabrina de coach. Dat was al eind vorig seizoen zo afgesproken, alleen Johan had een keer ingevallen toen Sabrina nog maar net geopereerd was en nog niet alle details kende. Voor wie dit te snel gaat: gewoon even vragen.

De scheidsrechters halen de aanvoerders van beide teams bij elkaar voor de wedstrijd om eea door te nemen. Ze komen beide uit Rayon West. De vorige keer dat dit gebeurde was tegen Lokomotief. Verloren en een protest van onze kant, aangezien wij menen dat die scheidsrechters de regels niet goed toepasten. Het zal toch niet weer…..?

Eindelijk gaat het begin gelijk op. 10 -11 na 5 minuten. Maar toch een 10 – 0 run van de tegenstander: 20 -11 en 21 – 16 na 10 minuten. De tweede periode is helemaal voor Probuild. De press werkt weer en er wordt beter verdedigd: 30 -32. In de derde periode, bij een stand van 40 -41 maakt een speelster van Crackerjacks een fout, terwijl Probuild in balbezit is. Het is de 5e teamfout van Crackerjacks, dus 2 vrije worpen. Maar de scheidsrechter geeft de bal aan de zijkant aan Probuild. Protesten helpen niet met de waarschuwing voor een T. Ook wordt meermalen de schotklok terug gezet naar 14 seconden. Een nieuwe regel, maar nog niet ingevoerd voor het rayon. Dat is ook te lezen op de website van Rayon Noord Holland. Ondertussen is de wedstrijd spannend (dus ook de invloed van de scheidsrechters groot) en staat het 44 – 48. Het einde van de derde periode is voor Crackerjacks: 51 – 48.

Aan het begin van de vierde periode slaat Crackerjacks een gaatje: 58 – 50 Met hard werken brengen we dat terug naar 60 -56. Een score en een drietje van Nina brengt ons zelfs gelijk: 61 – 61. De scores, voornamelijk vrije worpen, worden uitgewisseld en het staat 66 -65.  Een fout en een technische van Thelma later staat het 69 – 65. Delicia maakt nog 69 -67 en Beau via vrije worpen 71 – 69, er zijn dan nog een paar seconden te spelen. De press lijkt te lukken, de bal gaat uit en de scheidsrechter wijst………..balbezit Crackerjacks.  Protest veroorzaakt de lang beloofde Technische voor Sabrina en de wedstrijd is over. Eindstand: 74 – 69.

Weer protest aangetekend (voor het niet toekennen van vrije worpen en de 14 seconden schotklok regel), dus we zullen zien of er nog een startje aanzit.

Nina 22 punten, Delicia 13 punten en Beau 12 punten

Vrije worpen: 12 uit 25 (Doet de u12 beter)