Lokomotief is het opleidingsinstituut voor HLB accountants uit Den Helder. Ze spelen in Rijswijk. Altijd een goed team dus en vorig jaar werd steeds kansloos verloren van dit team. Maar nu is er het eea veranderd en kan het opleidingsteam van de dames 1 zich goed meten met de tegenstanders. Dat blijkt echter niet uit de stand in de eerste periode. Buiten een score van Delicia valt er 5 minuten lang weinig te genieten (15 – 2) en moeten de laatste 5 punten op rij de stand nog enigzins dragelijk maken: 24 – 14 na de eerste periode. De start in de tweede periode is flitsender en al snel staat het  28 – 24. Aangezien Lokomotief maar blijft meescoren, bedenkt Laki dat het tijd is voor de lang geoefende zoneverdediging. “Mag niet’ zegt de coach van Lokomotief en aangezien de heren in het grijs zich terdege beseften dat dat de thuisploeg is, kreeg hij gelijk. Een waarschuwing dus en een T bij de volgende keer. We hadden in de zomer alles nog nagelezen en volgens ons mag je gewoon zone spelen in de U16 Rayon competitie. “Boekje goed lezen’ sprak de andere coach nog bijdehand. Dat hadden we dus gedaan.

Vanaf dat moment zijn er nog twee scenarios mogelijk: We winnen, of we tekenen protest aan en spelen de wedstrijd over. Onze kansen om de twee punten te pakken waren dus gelijk een stuk hoger. Op eigen kracht was dat echter weer moeilijker. Ipv de zone speelden we een ‘sagging’ man to man, wat het midden houdt tussen een man to man en een zone. De tegenstander, een groot bepleiter van de man to man, stond ook vaak met 5 man in de bucket, maar dan in hun thuishal, dat is net even het verschil. We winnen de tweede periode wel: 21 – 25 en komen tot 45 – 39. Toch goed teruggehaald en nu erop en erover dachten we nog. Maar de kleedkamer gaf geen goede vibes, meer een sterke riek naar zweet van hen die ons voorgingen. 55 – 41 na 4 minuten en 65 – 55 bij het aanbreken van het laatste kwart.

Dan wordt het toch nog spannend: 65 – 60 na 6 minuten en 70 – 67  met nog 2 minuten te spelen. Maar we missen te vaak de makkelijke scores eigenlijk omdat het teveel energie kost om steeds terug te komen. De scores zijn ook te eenzijdig, waardoor we niet constant spelen. Bij 78 – 71 gaat de laatste zoemer. Aangezien de scheidsrechters niet gevoelig waren voor alle argumenten om toch zone te mogen spelen, tekenden we protest aan. Wij verwachten dus dat deze wedstrijd overgespeeld zal moeten worden. De 2  punten zijn dus voor nu ’te leen’.

Delicia 34 punten, Thelma 11 punten en Beau 10.

Vrije worpen: 14 uit 26.

Foto’s: Foto Gijs.