Grasshoppers viel tegen, maar wat valt er te verwachten van Hoofddorp? Al jaren een geduchte tegenstander van dit team.
De start is rommelig, maar geen vuiltje aan de lucht. 1 hoofddorpspeelster breekt haar pols en dat is de zoveelste aderlating van dat team. Bij de stand 4 – 6 gaat het helemaal mis bij Probuild, een 10 – 0 run en het staat 14 -6. Let op: een verschil van 8 punten dus.
Waar kwam dit nu door? Vanaf de eerste minuut wordt er niet uitgeboxed en kan Hoofddorp iedere aanval 2 tot 3 pogingen doen. De eerste minuten missen ze die ook, maar later maken ze de extra pogingen we af. Verdedigend wordt er met te weinig energie gespeeld en aanvallend spelen we het niet slim uit tegen de lange speelsters. 19 – 12 is de eerste periodestand.
De tweede periode is een copie van de eerste. Iedereen krijgt speeltijd, maar geen van de formaties kan het tij keren: ruststand 40 – 26.
In de derde periode weten we 1 puntje dichterbij te komen tot 54 – 41. Dan wordt het wel heel moeilijk om de wedstrijd nog om te draaien. Maar met wat meer vuur in de verdediging krijgt Hoofddorp het toch moeilijk. Het wordt 55 – 50 mede door een drietje van Nina. Heel lang staat het 59 – 54, door een drietje van Delicia. Maar we missen teveel van de vrije worpen en de laatste minuten scoort Hoofddorp nog wel en wij alleen nog een drietje van Delicia. Eindstand: 65 – 57.
En hier weer even de opmerking terug halen van de 10 – 0 run. Daar geef je een verschil weg dat je aan het eind opbreekt. Vrije worpen: 10 uit 26. Is ook niet briljant. Met 60% maak je 5 tot 6 punten meer.
Niet scherp gespeeld is de eindconlusie en teveel onnodig balverlies.

Delicia 18 punten, Beau 10.